KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Országgyűlés korjegyzőinek nyílt levele Orbán Viktorhoz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tisztelt Miniszterelnök-jelölt Úr!

Csalódással fogadtuk, hogy a Fidesz felső vezetésének utasítására Horváth János korelnök úr szakított a hagyománnyal, s az Országgyűlés alakuló ülésén jelen állás szerint nem olvashatja elő az esküt a legfiatalabb képviselő, sőt egyik korjegyző sem – miután mindegyik a Jobbik soraiból került ki. Ezért engedje meg, hogy három kellemetlen kérdést tegyünk fel Önnek.

A szokásjog példátlan felrúgását az egész magyar ifjúságnak szóló, borús üzenetnek tekintjük. A minisztériumok szerkezete és az ifjúsági bizottsági elnöklet ellenzéknek odadobásából már láthattuk, hogy az új kormány mostohagyermekként fog kezelni minket, fiatalokat, s a területen megszorítások várhatóak.A közjogi hagyomány semmibevétele azt mutatja, hogy az 53%-os támogatottsággal aránytalan, kétharmados többséghez jutó Fidesz bármire képes. Kubatov Gábor listavezetőjük adatbázisával így nemcsak minket, korjegyzőket diszkriminálhatnak párthovatartozásunk alapján, hanem pl. bármely elhelyezkedni próbáló fiatalt.

Miniszterelnök-jelölt úr!

Horváth Jánossal tegnap délután baráti hangvételű beszélgetést folytattunk, melynek során egyértelműen kiderült, hogy a Fidesz vezetésétől kapott utasítást a kirekesztő lépésre. Nem tartja méltatlannak, hogy egy ilyen idős embert kényszerítenek a piszkos munka elvégzésére? Korelnök úr megilletődötten mesélte nekünk, hogy 1945-ben átélhette a korjegyzői feladat megtisztelő ellátását is. Ezek után különösen nehéz neki a fiatalok kenyerének elvétele.

A magyar ifjúsághoz intézett, korjegyzői kiáltványunkban azt ígértük: „Mindent meg fogunk tenni azért, hogy visszaszerezzük a magyar ifjúság elrabolt hazáját és jövőjét.” Ezt most ki kell egészítenünk azzal is, hogy ifjúsági jogainkért is harcba szállunk. Miniszterelnök-jelölt urat 1998-ban nem zavarta, hogy az akkor mindannyiunknál fiatalabban honatyává vált Zuschlag János olvasta elő az esküt, az akkori kormánypárti korelnök sem javasolt mást. Most mi a fenntartása a legifjabb képviselővel, miért bánik mostohagyermekként vele?

Mint azt a barikad.hu megírta: a 2006-os alakuló ülésen is Horváth János volt a korelnök, akkor így adta át a szót az MSZP-s Nagy László korjegyzőnek (akivel szintén nem volt baja a Fidesznek): „Az Országgyűlés hagyományainak megfelelően az eskü szövegét a legfiatalabb képviselő olvassa fel.” Néhány napja az fn.hu-nak nyilatkozva Horváth azt mondta, neki még nem szóltak, hogy változtasson a hagyományon, de lehet, hogy a hétfői frakcióülés után „elbeszélgetnek” vele arról, kit is jelöljön. A fideszes Lázár János korábban jelezte: „minden képviselőnek az az érdeke, hogy a magyar Országgyűlés megalakulása a Magyar Köztársaság közjogi hagyományaihoz méltó módon történjen meg”.

Miniszterelnök-jelölt úr! Miért alkalmaznak kettős mércét?

Tisztelettel:

Dúró Dóra, Farkas Gergely, Samu Tamás Gergő, Bana Tibor
az Országgyűlés korjegyzői

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Az Országgyűlés korjegyzőinek nyílt levele Orbán Viktorhoz

  1. Minden tisztelet megjár Horváth János korelnök úrnak, mert nem maszatolni próbált a kellemetlen ügyben, hanem korrekt tájékoztatást adott, annak megbízóiról. Remélem a leendő miniszterelnöktől is elvárhatjuk ezt a magatartást.

  2. Fityiszből sem lesz szalonna. Napnál világosabban kiderült, hogy a Fityisz nemcsak a Likud testvérpártja, hanem az Mszp-é is. Ahogy megtapasztalhattuk 2006 őszén is, egy-gyökerűek az ún. rendszer-váltó pártok. Van Rotschild A és Rotschild B csapat. Most a B csapaté a pálya. Egyetlen egy magyar párt van az Országgyűlésben, amelyik nem illik ebbe a képletbe: a Jobbik. Azzal, hogy esküt tettek a Szent Korona előtt, felrúgták az egész eddigi, illegitim és hazug poszt-kommunista rendszert, a kappanhangú bérenc Sólyommal együtt. Az eskütétellel ők lettek az egyetlen legitim magyar párt! A Magyarok Istene segítse őket!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük