KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszországi Sebekino várost lőtték az ukránok, többen megsebesültek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legalább két ember megsebesült az ukrán határ közelében fekvő oroszországi Szebekino várost ért legutóbbi kijevi támadásban – közölte csütörtökön kora hajnalban Vjacseszlav Gladkov, Belgorod régió kormányzója.

„Az ukrán fegyveres erők ágyúzása egy órán át tartott”

– írta a kormányzó a Telegram-csatornáján.

Gladkov elmondta, hogy egy férfi elvesztette „bal felső végtagját”, és jelenleg kritikus állapotban van. Egy másik személy agyrázkódást szenvedett. A kormányzó később hozzátette, hogy a légvédelmet aktiválták válaszul a fenyegetésre.

A határtól mintegy 20 kilométerre fekvő Szebekino többször került tüzérségi és rakétatűz alá azóta, hogy Oroszország 2022 februárjában megkezdte katonai műveletét.

Csak kedden több mint 200 lövedéket lőttek ki Shebekinóra és környékére, a kormányzó szerint egy ember meghalt, kettő pedig megsebesült.

Májusban korábban ukrán fegyveres egységek betörést hajtottak végre a Belgorodi területre, rövid időre elfoglalva több falut.

Az úgynevezett Szabadság Oroszország Légió és az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) – két olyan szervezet, amely Kijevért harcoló oroszokból áll – vállalta a felelősséget a támadásért.

A folyamatos támadások miatt a helyi hatóságok több száz gyermek evakuálását kezdeményezték.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép:  Az oroszországi Sebekino ágyúzásának következményei, 2023. május 31. ©  Vjacseszlav Gladkov / Telegram

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: