KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az oroszok testkamerás élő felvételeket mutattak be az Antonov nemzetközi repülőtér elfoglalásáról 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Élőszereplős felvételeket tett közzé egy ukrán repülőtérről szombaton az orosz védelmi minisztérium. A katonák testkameráival készült felvételeket tartalmazó videón az látható, hogy az orosz csapatok helikopterrel érkeznek a helyszínre, majd elfoglalják a területet.

A felvételen a katonák különböző épületeket biztosítanak, miközben irányításuk alá veszik a katonai létesítményt. Olyan felvételek is láthatóak, amelyeken orosz Ka-52-es támadóhelikopterek közeli, földi célpontokat semmisítenek meg.

Bár a védelmi minisztérium nem részletezte, hol és mikor készült a felvétel, úgy tűnik, hogy a hadművelet első napjaiban a Kijevtől északra fekvő Hostomel város közelében lévő Antonov nemzetközi repülőtér elleni támadásról van szó.

Bizonyos interneten keringő ellenőrizetlen felvételek azt igyekeznek bizonyítani, hogy az orosz hadsereg több helikoptert is elveszített a támadás során és magas rangú ukrán tisztviselők olyan kijelentéseket tettek, hogy az orosz légideszant hadosztály teljesen megsemmisült az akció során vagy röviddel azt követően. A valóság ezzel szemben teljesen más hiszen ezek az erők teljesítették a küldetésüket.

A repülőtéren zajló harcok közben megsemmisült a világ legnagyobb repülőgépe, az ott állomásozó Antonov An-225 Mriya. Az 1980-as évek végén kifejlesztett szovjet építésű repülőgépet Ukrajna örökölte és nagy tömegű rakományszállításokhoz használták. Továbbra is tisztázatlan, hogy az Antonov gép a repülőteret ért támadás kezdetén vagy akkor semmisült-e meg, amikor az ukránok kísérletet tettek annak visszafoglalására.

 

Russia Today nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük