KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Az oroszok nem is emberek” – így magyarázkodik az ukránok transznemű szóvivője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán védelmi erők egyik új, amerikai származású, transznemű szóvivőjének bejegyzése, amely szerint az orosz katonák drasztikusan különböznek az ukránoktól, „mert az oroszok nem is emberek”.

A transznemű szóvivő a Twitteren (vagy immár X-en) azt kérdezte: „Tudjátok, mi a különbség köztük és köztünk? Nos, azon kívül, hogy mi Ukrajnáért, ezért a zászlóért harcolunk, a szabadságért és az ukrán emberekért, az oroszok a zsarnokságért és a diktatúráért teszik mindezt. Ez egészen egyszerű”.

Mi emberek vagyunk, de ezek a fickók egészen biztosan nem azok

– tette hozzá a szóvivő.

Ashton-Cirillo később – igyekezve menteni magát – megpróbálta kimagyarázni korábbi mondatait, s a közösségi oldalára feltöltött újabb videójában már arról beszélt, hogy viccnek szánta szavait. Az X-en megosztott videóban egy kartonkatona társaságában jelent meg. Az amerikai szóvivő azt nyilatkozta, hogy állítólag csak egy orosz katona kartonfigurájára gondolt – írja a Magyar Nemzet.

 

A videóban meg is kérdezte a kartont, hogy szeretne-e reagálni, majd ő maga válaszolt, hogy nem, mert ő csak papírból van.

Elmondta, hogy a vicce ellenére ő igazából nem ruszofób, majd egy legyintéssel a földre lökte a kartonfigurát, akivel korábban kedélyesen elcsevegett.

Ma7.sk

Kiemelt képen: Sarah Ashton-Cirillo, az ukrán védelmi erők transznemű szóvivője / Fotó: printscreen

Ez is érdekelheti:  Fokozódik a hőség, életbe lépett a vörös kód

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “„Az oroszok nem is emberek” – így magyarázkodik az ukránok transznemű szóvivője

  1. És hogy haragudna, ha rá azt mondaná valaki, hogy genetikai selejt. Amúgy ilyen rosszul áll Ukrajna, hogy a fegyvereken kívül már buziból is importra szorul?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük