KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint az USA mérgező vegyi anyagokkal kíván provokációt végrehajtani Ukrajnában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Orosz Fegyveres Erők sugárzás-, vegyi és biológiai védelmi csapatainak vezetője, Igor Kirillov szerint az USA mérgező anyagokkal akar provokációt végrehajtani Ukrajnában úgy, hogy majd Oroszországot hibáztatja.

Kirillov tájékoztatása szerint erre utalt az a kijelentés, melyet John Sullivan volt oroszországi amerikai nagykövet tett február 22-én egy konferencián. Sullivan úgy nyilatkozott:

„az orosz csapatok vegyi fegyverek bevetését tervezik egy különleges katonai művelet területén”.

Kirillov erre reagálva kijelentette:

„Ezt az információt úgy tekintjük, hogy maguk az Egyesült Államok és bűntársaik szándéka, hogy mérgező vegyi anyagokkal provokációt hajtsanak végre Ukrajnában”

Szerinte az USA arra számít, hogy a nemzetközi közösség nem lesz képes hatékony vizsgálatot szervezni egy ilyen esetlegesen bekövetkező esemény kivizsgálására, és ennek következtében a valódi szervezők és elkövetők elkerülhetik a felelősségre vonást, és a felelősséget pedig Oroszországra fogják hárítani.

Február 19-én az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy az ukrán hatóságok folytatják a provokáció előkészületeit, hogy Oroszországot okolják az ukrajnai sugárveszélyes létesítményekre mért csapásokért.

December elején az OPCW orosz állandó megbízottja, Alekszandr Sulgin kijelentette, hogy Oroszországnak olyan információi vannak, amelyek szerint az Egyesült Államok segít a vegyi provokációk előkészítésében Ukrajnában.

Kiemelt kép: Gettyimages.ru


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: