KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz olaj nélkül megroppanna a német gazdaság

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Németország az orosz energiától függ, és nem követni az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság szankcióit, hogy leállítsa az olajimportot.

Annalena Baerbock német külügyminiszter kedden kijelentette, hogy országának „nincs mozgástere” orosz olajimport nélkül. Míg az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok bejelentette, hogy felhagy a moszkvai vásárlással, Németország jóval nagyobb arányban függ az orosz olajtól – magyarázta.

„Olajimportunk harmada Oroszországból származik” – mondta Baerbock a Bild című lap videocsatornájának. „Ha ezeket azonnal leállítanánk, holnap már meg sem tudnánk mozdulni Németországban.”

„Mindent megteszünk, hogy megállítsuk ezt a háborút” – folytatta Baerbock, utalva az Ukrajna és Oroszország között zajló konfliktusra, majd azt állította, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jelenleg „hajthatatlan”.

Baerbock a Zöld Párt tagja, és támogatta Németország fennmaradó három atomerőművének leállítását, amelyeket jelenleg ez év végéig terveznek bezárni. Baerbock is ellenezte az Oroszország-Németország Északi Áramlat 2 gázvezeték engedélyeztetését még azelőtt, hogy Oroszország megkezdte volna katonai offenzíváját Ukrajnában. Miután a múlt hónapban nyílt konfliktus kezdődött Oroszország és Ukrajna között, a koalíciós kormány gyorsan befagyasztotta a vezeték engedélyeztetéséről szóló eljárást.

A német kormány próbálja megfékezni az orosz energia további szankcionálását. Hétfőn Olaf Scholz kancellár közleményt adott ki, amelyben az orosz olajat és gázt „alapvető fontosságúnak” nevezte az európai energiabiztonság szempontjából.

RT nyomán

Kiemelt kép: Olajtartályok a Rajna-Herne-csatornánál Gelsenkirchenben, Németországban, 2022. március 2. © Getty Images / Federico Gambarini

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Radnóti László: Anyakép – kétféle ecsettel

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük