KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz légierő 500 ukrán katonát semmisíthetett meg egy hajógyár területén

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz légierő az elmúlt 24 órában mintegy 500 ukrán katonával végzett, az orosz védelmi minisztérium szerint sok ellenséges katona pedig önként elhagyta egységét – közölte szerdán a védelmi tárca, amelyet a RIA Novosztyi idéz.

“Az ellenség jelentős veszteségeket szenvedett. Június 21-én az ukrán fegyveres erők 59. gépesített brigádjának mintegy 500 katonája, akik Mikolajivban, az Okean hajógyár műhelyeiben állomásoztak, fegyverekkel és katonai felszereléssel együtt megsemmisültek az orosz légierő nagy pontosságú légicsapásában” – áll a jelentésben.

Ezenkívül az 57. ukrán gépesített gyalogsági brigád egyik zászlóaljának katonái, akik a Luganszki Népköztársaságban lévő Hirske, Pidlisne és Vrubivka falvak közelében védték állásaikat, elvesztették állományuk több mint 60 százalékát. A katonák megtagadták a parancsnokság utasításait, és önként elhagyták állásaikat.

Oroszország február 24-én katonai műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a célját, hogy “megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éve népirtásnak vetett alá”. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint március 25-re a fegyveres erők befejezték az első szakasz fő feladatait – Ukrajna harci potenciáljának jelentős csökkentését. Az orosz hadsereg szerint a fő cél a Donbassz felszabadítása.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: orosz vadászgépek (illusztráció)

Ez is érdekelheti:  A háború dinamikája, avagy mit is jelent Avgyejevka

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük