KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Brjanszk régiót ért terrortámadásra adtak ma választ az oroszok

Az orosz erők nagy erejű rakétacsapást mértek Ukrajna katonai infrastruktúrájára megtorlásul a Kijev által a hónap elején a brjanszki határvidéken elkövetett terrortámadásért – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium. Hozzátették, hogy minden kijelölt célpontot eltaláltak.

A minisztérium közleményében azt írta, hogy a támadásban „nagy pontosságú, nagy hatótávolságú légi, tengeri és szárazföldi fegyvereket, köztük Kinzhal hiperszonikus rakétarendszert” vetettek be. Ez utóbbi több mint 2000 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik.

A ” nagy erejű megtorló csapás” Ukrajna katonai infrastruktúrájának kulcsfontosságú elemeit, védelmi ipari komplexumait, valamint a működésükhöz hozzájáruló energetikai létesítményeket érte – áll a közleményben. „A küldetés teljesült. Minden kijelölt célpontot eltaláltak” – áll a közleményben.

Ukrán fegyveresek törtek be és lövöldöztek orosz határ menti települések közelében – FSZB: az orosz erők felszámolják a szabotőröket (frissítés)

A minisztérium azt is közölte, hogy a légitámadás megsemmisítette a támadó drónok bázisait, és megzavarta a tartalékok és a külföldi fegyverek szállítását. A támadás a katonai felszerelések javítására és a lőszergyártásra használt termelőüzemeket is működésképtelenné tette.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: Illusztráció / © Szputnyik / Alekszej Maishev

Az Orosz Biztonsági Szolgálat a mai terrortámadásról

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük