KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A bahmuti vereség következményeitől tart Zelenszkij

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Zelenszkij elnök azért áldozza fel ezrével az ukrán katonák életét Artyomovszknál (Bahmut), mert attól tart, hogy ha a város elesik, megnyílik az út az orosz csapatok előtt Kramatorszk és Szlovjanszk felé – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Zelenszkij CNN-nek adott nyilatkozata alapján.

„Bár Bahmutnak önmagában nincs stratégiai jelentősége, a Kramatorszkhoz és Szlovjanszkhoz vezető közúti kapcsolata azt jelenti, hogy ha a város elesik, a két sűrűn lakott iparváros Oroszország célkeresztjébe kerül” – mondta interjújában.

Megéri Bahmutért harcolni, minden egyes ukrán katona élete öt orosz életébe kerül – közölte.

Zelenszkij újra kérte, a Nyugat sürgősen küldjön harci repülőgépeket Ukrajnának, hogy megvédhesse magát, és felszabadítsa az oroszok által elfoglalt területeket.

Megfigyelők felhívják a figyelmet arra, hogy Artyomovszk, Kramatorszk Szlovjanszk ahhoz a Donyeckhez tartozik, amelynek lakossága az Oroszországhoz csatlakozásra szavazott a 2022. szeptember 23-27. között megtartott népszavazáson. Míg a Nyugat nem ismerte el a népszavazás eredményét, Oroszország 2022. február 21-én elismerte a Donyecki és a Luhánszki Népköztársaság függetlenségét.

 

Kijev, 2023. március 9. csütörtök (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: