KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EU-csúcsot előkészítő tárgyalásokat folytat Orbán Viktor

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A hét második felében Brüsszelben sorra kerülő európai uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt Orbán Viktor miniszterelnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Robert Abela máltai, Alexander De Croo belga, Kiriákosz Micotákisz görög valamint Robert Golob szlovén miniszterelnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn.

Az Európai Tanács csütörtökön és pénteken az ukrajnai háborúról, az energiaválságról, gazdasági kérdésekről és a külkapcsolatokról tart megbeszélést.

A sajtófőnök emlékeztetett: Orbán Viktor legutóbb pénteken, a Kossuth rádióban beszélt részletesen az EU-csúcs napirendjén lévő kérdésekről. Azt mondta, Brüsszelben a szankciókat „elszúrták”, azokhoz ráadásul nem társulnak árcsökkentési javaslatok, ezért most szankciós infláció van, és szankciós felárat fizet az ország az energiáért.

Hozzátette: Magyarország minden, az energiapiacára negatív szankció alól mentesítést kapott, de a baj az, hogy a közös európai piac részeként az országra mégis hatással vannak a magas energiaárak.

A végső megoldást a magas energiaárakkal szemben az jelentené, ha az Európai Unió elállna a szankciós politikától – fogalmazott Orbán Viktor, jelezve, ezért nagyon sokat kell még küzdeni.

A csúcstalálkozót előkészítő videókonferenciát megelőzően, hétfő délelőtt Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja volt Orbán Viktor miniszterelnök vendége a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan.

 

Kiemelt kép: Budapest, 2022. október 17.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja Thierry Bretont, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagját (j) a Karmelita kolostorban 2022. október 17-én. A kormányfő később a hét második felében Brüsszelben sorra kerülő európai uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, Robert Abela máltai, Alexander De Croo belga, Kiriákosz Micotákisz görög, valamint Robert Golob szlovén miniszterelnökkel. Az Európai Tanács az ukrajnai háborúról, az energiaválságról, gazdasági kérdésekről és a külkapcsolatokról tart majd megbeszélést.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelheti:  Bús Balázs: Kiss László polgármesternek le kell mondania az óbudai korrupciós botrány miatt

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük