KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az észt miniszterelnök szerint Orbán Viktorral minden rendben van

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Legfrissebb interjújában Kaja Kallas elárulta, örülhetnek, amíg Orbán Viktor a „jó irányba cselekszik” és sikerül megegyezniük. Észtország kormányfője külpolitikai kérdésekben arról is beszélt, hogy Oroszország tesztelni fogja a NATO-t, ha nem tartja elég erősnek.

Amíg Orbán Viktor negatívan nyilatkozik a médiában, de jó irányba cselekszik, addig minden rendben van. Persze, nehezebb Magyarországgal, mint a többi tagállammal, de eddig sikerült megegyeznünk, és ennek csak örülhetünk – jelentette ki a Les Echos portálnak adott interjújában Kaja Kallas. Észtország miniszterelnöke korábban többször is élesen kritizálta Magyarországot, egyik nyilatkozatában „problémának” nevezte, ám legfrissebb interjújában már sokkal árnyaltabban fogalmazott.

A politikus úgy véli, Charles Michel távozása után nem Orbán Viktor lesz az ideiglenes elnöke az Európai Tanácsnak, ez nem „valós fenyegetés”.

Kallas ősszel nagyon kellemetlennek nevezte azt a jelenetet, amikor a magyar kormányfő kezet fogott Pekingben Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ám Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter gyorsan emlékeztette arra, hogy férjének a háború kitörése után is tulajdonrésze volt egy olyan cégnél, amely 30 millió euró értékben szállított nyersanyagokat egy orosz gyárnak.

Az észt miniszterelnök az interjúban arról is beszélt, hogy ha Oroszország gyengének tartja a NATO-t, akkor tesztelni is fogja – Kaja Kallas neve már hosszú hónapok óta esélyesként vetődik fel Jens Stoltenberg utódjaként.

Mandiner

Kiemelt képen: Kaja Kallasz / Forrás: myseldon.com

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Vakvágányon

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az észt miniszterelnök szerint Orbán Viktorral minden rendben van

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük