KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Botrány: Az észt kormányfő férje az oroszokkal üzletelt – Kaja Kallas visszautasította a férje orosz üzleti kapcsolatait ért kritikákat

Kallas elismerte férje részesedését a Stark Logistics szállítmányozó cégben, de állítása szerint a vállalat már nem üzletel orosz ügyfelekkel. Elismerte, hogy a cég korábban nyújtott logisztikai szolgáltatásokat Oroszországban, de ezeket Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja óta már megszüntették. A cég jelenleg egyetlen Oroszországban működő észt céggel áll üzleti kapcsolatban, de a miniszterelnök szerint ez a kapcsolat is megszűnőben van.

Kallas leszögezte, ezidáig sosem érdeklődött férje üzleti ügyei iránt, és nem avatkozott bele a vállalat működésébe, de a Stark Logistics tudomása szerint betartotta az Oroszország elleni uniós szankciókat.

Az észt miniszterelnök Ukrajna egyik legelszántabb támogatója, a Moszkva elleni uniós szankciók és a Kijevbe küldött fegyverszállítmányok egyik legfőbb szószólója. Kallas férjének üzleti kapcsolatairól a hét elején jelent meg felháborodást kiváltó riport az ERR észt közmédia adásában.

Az ellenzék képviselői a kormányfő lemondását követelik azzal az indokkal, hogy a nyilatkozatok kellemetlen kérdések sorát zúdították az egész országra és Észtország rossz hírét keltik külföldön.

Az ügy nemcsak a politikusokat dühítette fel, az észt újságok főszerkesztői és véleménycikkeinek szerzői sorra vádolták meg a kormányfőt, hogy nem őszinte.

Öntsön tiszta vizet a pohárba, miniszterelnök asszony!

− olvasható a Postimees napilapban is.

MN

Kiemelt kép: Kaja Kallas észt miniszterelnök, az Észt Reformpárt elnöke előzetesen szavaz az interneten keresztül a tallinni Irodalmi kávéházban 2023. március 1-jén, négy nappal az észt parlamenti választások előtt (Fotó: MTI/EPA/Valda Kalnina)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük