KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Erdélyi Autonóm Szövetség közleménye Duray Miklós temetése kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Fájdalommal vettük tudomásul, hogy az elcsatolt Észak-Magyarország legkiválóbb és sokszor meghurcolt politikusa elhunyt. Temetésén a magyar nemzet minden érző és lelkiismeretes vezető politikusa, civilszervezete és magánemberek sokasága rótta le kegyeletét a koporsó előtt és vett részt Duray professzor temetésén, amint ezt, mi magunk is megtettük.

Döbbenetes, és a szervezetet minősítő volt viszont tapasztalni, hogy a Magyarok Világszövetsége nem képviseltette magát ezen a szomorú losonci eseményen. Az MVSZ így, végleg és visszavonhatatlanul elvesztette hitelességét és többé nem nevezheti magát a világszövetségnek, csupán egy régi, nagyszerű szervezet szánalmas maradékának. Egy szövetség ugyanis akkor működhet és csak akkor nevezhető értékesnek, ha vezetője személyes nagyravágyásán, sértődésein és ártó gyűlölködésén felülemelkedve, a rossz vezetőt lecseréli és betagozódik a nemzet igazi értékeit óvó, védő egységbe, s ha tiszteli a magyarság legnagyobbjait. A jelenlegi kormányellenes, gyűlölködő és a keresztény nemzet egységét minden területen folyamatosan támadó szervezet, immár a nemzet ellenségévé alacsonyodott, a losonci részvétnyilvánítás elmaradásával.

Az Erdélyi Autonóm Szövetség felszólítja a Magyarok Világszövetsége elnökségét, hogy jó hírnevük megmentése és az MVSZ hitelességének visszaállítása érdekében váltsa le posztjáról a jelenlegi, román állampolgárságú, örmény származású elnököt, és válasszon a szövetség élére erkölcsileg és magyarságában feddhetetlen, méltó személyt.

Brassó-Feketehalom, 2023. január 19.
Erdélyi Autonóm Szövetség
elnöksége

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük