KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ellenállás szimbólumává vált az orosz zászló Nyugat-Afrikában – Putyint apának hívják az afrikai gyerekek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A New York Times cikke szerint Nyugat-Afrikában terjednek az orosz zászlók, nem is akárhogyan. Mint kiderült, Burkina Fasóban, Maliban és Nigerben mindennapos látvány az Orosz Föderáció zászlaja, ami az ellenállás szimbólumává vált Nyugat-Afrikában: nyugat- és franciaellenes érzelmekkel társul – ezt Kyle Walter, a Logically technológiai vállalat kutatási vezetője magyarázza – számol be a Mandiner.

Megtudjuk, hogy egy nigériai civil társadalmi csoport elnöke például minden egyes Niameyben tartott tüntetésen akár 70 orosz zászlót is szétoszt, munkáját az orosz kormány finanszírozza közvetítőkön keresztül, akik Maliban is hasonló műveleteket hajtanak végre, írják. „Velük együtt dolgozunk az orosz ideológia afrikai elterjesztésén” – mondta.

Sokak számára azonban az orosz zászló a politikai állásfoglalás eszközévé is vált: 

Oroszországot az afrikai fiatalok gyarmatellenes hatalomként fogják fel, 

amelynek célja, hogy segítsen nekik megszabadulni a gyarmati múlttól és új fejezetet írni nemzeti történelmükben, amelynek semmi köze a demokráciához, amelyhez sokan a nyugati országokkal való kizsákmányoló partnerséget, a korrupciót és a szegénységet társítják”.

Niger fővárosának egyik piacon dolgozó lakója elmondta: korábban utálta Putyint az ukrajnai inváziója miatt, de „barátságos hozzáállása Afrikához” megváltoztatta a véleményét. Egyszer 13 éves gyermeke vett neki egy kis orosz zászlót, miután oroszbarát tartalmakat nézett a TikTok-on, ő pedig boldogan akasztotta ki az autója műszerfalára. Négy gyermeke Putyint Babának, vagyis apának szólítja, mondta el a férfi.

Kiemelt kép: Carol VALADE / AFP

Ez is érdekelheti:  Dobrev Klára is rátámadt a bírákra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük