KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Egyesült Államok „nemzetközi bűnszervezetnek” nyilvánította a Wagner-csoportot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Washington „jelentős transznacionális bűnszervezetté” minősítette a Wagner-csoport katonai magánvállalatot (PMC)  – közölte csütörtökön az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma, amikor bejelentette az Oroszország elleni legújabb szankciókat.

Az Egyesült Államok azzal vádolta a Jevgenyij Prigozsin orosz üzletember által alapított céget, hogy „folyamatos, súlyos bűnözői tevékenységet” folytat Ukrajnában, ahol a reguláris orosz csapatokkal együtt harcol, és több afrikai országban is jelen van.

A Wagner-csoport „transzkontinentális fenyegetést” jelent – ​​olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében, hozzátéve, hogy a PMC szerte a világon részt vett a Kreml által támogatott harci műveletekben ”. Kifejezetten utalt Oroszország Ukrajnában tett katonai hadműveleteire, valamint azt állította, hogy a csoport „az afrikai országok esetében is beavatkozott és destabilizálta azokat” , mint például a Közép-afrikai Köztársaság és Mali.

A Wagner-csoporton kívül az Egyesült Államok tizenegy másik szervezetre és hat személyre is szankciókat szabott ki, beleértve azokat is, akiket a PMC működésének támogatásával gyanúsít. A listán oroszországi és kínai székhelyű technológiai cégek és egy egyesült arab emírségekbeli légiközlekedési cég, valamint több, a Wagner-csoporthoz állítólagos CAR-alapú biztonsági cég is szerepel.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: