KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az eddigieknél is több eurómillióról lehet szó a brüsszeli korrupciós botrányban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Titokban és készpénzben kapott jelentős pénzösszegeket Marokkótól és Katartól az a baloldali EP-képviselőkből álló hálózat, amely 2021 óta dolgozott az idegen érdekek érdekében.

Több millió euróra rúghat a vesztegetési pénz a brüsszeli korrupciós botrányban – derül ki a Politico szerda reggeli cikkéből. A brüsszeli lap megszerezte az Eva Kaili ellen kiadott letartóztatási parancsot.

Eredetileg „csak” 1,5 millió euróról szóltak a hírek, amikor december 9-én letartóztatták görög szocialista EP-képviselőt, Eva Kailit, akit azzal vádolnak, hogy pénzt fogadott el Katar és Marokkó politikusaitól annak érdekében, hogy számukra kedvező irányban befolyásolja a döntéseket az EP-ben.

Ez azonban csak a pénzzel teli jéghegy csúcsa – jegyzi meg a brüsszeli Politico, amely megszerzett egy dokumentumot, ami szerint „a jelentős pénzösszegeket” Katar és Marokkó fizette ki, „titokban és készpénzben”.

Ez csak egyike a dokumentum számos figyelemfelkeltő részletének, amelynek egyes részeiről korábban már beszámolt a görög média. Az is szerepel benne, hogy Kaili telefonált a másik kulcsszereplőnek, Pier Antonio Panzerinek, valamint két másik meg nem nevezett uniós törvényhozónak, miután december 9-én reggel letartóztatták élettársát, Francesco Giorgit.

A dokumentum nagy vonalakban leír egy brüsszeli székhelyű hálózatot, amely a katari munkaügyi miniszter, Ali bin Samih Al Marri nevében dolgozik 2021 óta. A dokumentum szerint Katar a helyszínen a szintén letartóztatott és vádalku keretében törvényhozók megvesztegetését beismerő volt EP-képviselőn, Panzerin keresztül irányította a műveleteket

Szintén érintett: Kaili élettársa, Giorgi, egy parlamenti asszisztens, aki korábban Panzerinek dolgozott, és akit decemberben tartóztattak le.

A letartóztatási parancs szerint Giorgi volt a Panzeri és Kaili közötti közvetítő.

„A nyomozás azt mutatja, hogy Panzeri úr utasításokat adott a vádlott férjének”, teszi hozzá a dokumentum, Kailira utalva.

A végzés azt is megállapítja, hogy Giorgi nem hivatalosan segített Kailinak egy második lakás megvételében és kifizetésében, amelyet az ő nevére vásárolt A megállapodásuk azt bizonyítja, hogy a férfi tisztában volt partnere korrupciós bevételeivel.

Ez is érdekelheti:  A szlovák belügyminiszter szerint mégsem egyedül cselekedhetett a merénylő

Giorgi és Kaili egyaránt tagadják, hogy bármi rosszat tettek volna, ahogy Katar is. Kaili ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos nem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni a végzés hitelességét. Giorgi ügyvédje nem kívánt nyilatkozni, a katari kormány pedig nem válaszolt a megkeresésre.

Mandiner

Kiemelt kép: govastileto.gr

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük