KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az eddigi legnagyobb ukrán dróntámadást verték vissza – jelentette ki a szevasztopoli kormányzó

Mint ahogy arról portálunk is beszámolt korábban, ma hajnalban erős drónokkal végrehajtott támadás történt Szevasztopol ellen. Mihail Razvozsajev, a város kormányzója arról számolt be, hogy valamennyi támadóeszközt megsemmisítette a légvédelem.

Ez volt a legnagyobb ilyen jellegű támadás a város ellen Oroszország február végi ukrajnai hadműveletének megkezdése óta – mondta Mihail Razvozsajev újságíróknak.

Fontos megjegyezni, hogy Szevasztopol kikötőjében az orosz tengerészeti flotta jelentős egységei állomásoznak.

A kormányzó beszámolója alapján a támadás kivédéséhez a légvédelmet helyi idő szerint 4:30-kor aktiválták. A támadás több órán át tartott, de valamennyi UAV-t megsemmisítettek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a támadás ideje alatt a Fekete-tenger feletti nemzetközi légtérben egy amerikai irányítású Global Hawk típusú drón tartózkodott, mely pár órával korábban szállt fel egy olaszországi légitámaszpontról.

 

Kiemelt kép: Az Ukrán Fegyveres Erők török ​​gyártmányú Bayraktar drónja a Moszkvai régióban található Army-2022 kiállításon. © Szputnyik / Jevgenyij Bijatov 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Amerikai Global Hawk típusú drón irányította az ukrán drónokat Szevasztopol ellen ma reggel

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük