KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Az amerikai tábornok szerint ekkor lesz vége az ukrajnai konfliktusnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államok segített az ukrán hadsereg kiképzésében és felszerelésében a közelgő hadműveletekhez, legyen szó akár támadó, akár védekező műveletekről, de nem valószínű, hogy lesz 2023-ban egyértelmű győztese a konfliktusnak – mondta Mark Milley tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke a Foreign Affairs című portálnak egy kedden sugárzott podcastban.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a sokat hangoztatott ukrán ellentámadástól, Milley a Foreign Affairsnek elmondta, hogy az Egyesült Államok és európai NATO-partnerei az elmúlt hónapokban segítettek Ukrajnának „körülbelül kilenc dandárnyi kombinált fegyveres, páncélos és mech[anizált] gyalogsági típusú erő, valamint néhány könnyűgyalogos egység” kiképzésében és felszerelésében.

A kijevi erők jelenleg képesek támadni, támadó műveleteket végrehajtani, és védekezni is, ami jelentősen javult az egy évvel ezelőtti állapotukhoz képest a hagyományos műveletek tekintetében”

– mondta.

„Jelentős mennyiségű tervezést, koordinációt kell elvégezniük, ha támadó műveletet akarnak végrehajtani”.

Milley szerint, ha az ukránok támadást indítanak, akkor bármi lehetséges, az orosz front teljes összeomlásától kezdve a teljes kudarcig.

Úgy gondolom azonban, hogy annak a valószínűsége, hogy bármelyik fél is elérje politikai céljait – mert a háború is politika, csak más eszközökkel -, nagy kihívás elé néz. És őszintén szólva, nem hiszem, hogy ez ebben az évben bekövetkezne.

Milley azt állította, hogy az orosz hadsereg 250 000 áldozatot könyvelhetett el, és hogy mind a hadsereget, mind a társadalmat, mind a gazdaságot súlyosan érintette a konfliktus. Az ukrán áldozatokról nem kívánt spekulálni. A Kreml „a semmiből kreáltnak” nevezte az orosz halálos áldozatokra vonatkozó amerikai becsléseket.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 Kiemelt kép: Mark Milley amerikai tábornok © Alex Wong / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Magyar Péter fenyegetőzik: Nem leszünk békések a Hősök terén

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük