KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai nagykövet demokratikusnak tartja az MSZP-t – Morvai Krisztina nyílt levele

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

NYÍLT LEVÉL AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK BUDAPESTI NAGYKÖVETÉNEK

Tc.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony

az Amerikai Egyesült Államok

budapesti nagykövete részére

Tisztelt Nagykövet Asszony!

Olvastam az újságban, hogy Ön az országgyűlési választások alkalmával meglátogatta a Magyar Parlamentbe került négy párt közül azt a hármat (a FIDESZ-t, az LMP-t és az MSZP-t), amelyeket Ön „demokratikus” pártoknak tart. Eszerint az a véleménye, hogy a világszerte 110 millió ember haláláért felelős kommunizmus eszmeiségét és gyakorlatát megvalósító Magyar Szocialista Munkáspárt utódpártja, az MSZP demokratikus párt, míg a Jobbik Magyarországért Mozgalom (amelynek jómagam európai parlamenti képviselője vagyok) nem az. Ezzel Ön egyszerre sértette meg a kommunizmus áldozatait és azt a több, mint 850 ezer magyar embert, aki a Jobbikra szavazott.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis

Engedje meg, hogy rámutassak: az Ön demokrácia-felfogása eléggé sajátos, mi több: hibás. Érvelésem alátámasztására mellékelten ajánlott küldeményként megajándékozom Önt azzal a 290 oldalas könyvvel, amelynek címe: A 2006. október 23-i budapesti erőszakos cselekmények kivizsgálására létrejött Civil Jogász Bizottság Jelentése. Feltételezem, hogy ez a kötet nem található meg az Amerikai Nagykövetség könyvtárában, ugyanis az Önök kormánya és diplomáciai testülete semmiféle érdeklődést vagy tiltakozást nem mutatott a 2006. őszi budapesti véres rendőrterror idején. Akkor, amikor az MSZP (és az azóta a magyar nemzeti radikálisok által a történelem süllyesztőjébe kergetett SZDSZ) által vezetett kormány rendőrsége 2006. őszén az 1956. évi forradalom 50. évfordulóján emlékező több tízezres békés tömegbe lövetett. A kormány által irányított, megvadított rendőrök által a kommunista diktatúra hagyományait folytató hatalom sokszáz embert véresre veretett, 14 embernek szemsérülést, sokszáz továbbinak más súlyos sérülést okozott, alaptalan bebörtönzéseket és börtönbeli kínzásokat rendelt el, s nagyszámú koncepciós eljárást indíttatott. Hol volt ezen gyalázatos cselekmények idején, s ezt követően a demokráciát oly fontosnak tartó amerikai diplomácia, Nagykövet Asszony? Kérem, nézzen utána, miért nem válaszolt a Nagykövetség arra a segélykérő levélre, amelyet a Civil Jogász Bizottság társelnökeként annak érdekében írtam Önöknek, amerikai és más nyugati diplomatáknak, hogy emeljék fel a hangjukat, vessék latba nemzetközi tekintélyüket a Gyurcsány kormány elítélése, az elkövetők felelősségrevonása, az áldozatoknak nyújtandó azonnal és teljes kártérítés, a koncepciós eljárások leállítása érdekében. Nem tették! Mint ahogy azóta sem tiltakoztak az ellen, hogy a Gyurcsány, majd a Bajnai kormány az elmúlt években folyamatosan és durván sárba taposta a magyarok emberi jogait, véleménynyilvánítási szabadságunkat, gyülekezési jogunkat, szólásszabadságunkat. Nem kifogásolták, hogy az ország kifosztása és eladósítása, az emberek elszegényítése, százezer gyermek éhezése ellen az utcán tüntetőket tucatnyi alkalommal izraeli vízágyúkkal kergették, közvetlen közelből könnygázspray-vel fújták arcon, önkényesen bebörtönözték, s gyülekezési joguktól a tiltakozások erőszakos feloszlatásával úgy fosztották meg, hogy e rendőrségi, illetve kormányzati garázdálkodásokat a bíróság sorra jogellenesnek nyilvánította utólag. Ön demokratikusnak értékeli azt a pártot, amely nyolc éven át lábbal tiporta a demokrácia minden értékét, a szabadságot, az emberi jogokat, az emberi méltóságot.

Ha Ön veszi a fáradtságot és beleolvas a mellékelt könyvbe, remélhetőleg megdöbben, amiért ekkorát tévedett az MSZP megítélésében. De észre fogja venni azt is, hogy a jogsértéseket feltáró, a felelősségrevonást és az áldozatok támogatását célul tűző Civil Jogász Bizottság hét tagja közül kettő is annak a Jobbiknak a képviselője (Gaudi-Nagy Tamás, ma már gyakorlatilag parlamenti képviselőnek tekinthető) illetve Morvai Krisztina (európai parlamenti képviselő), amelyet Ön nem tekint demokratikus pártnak. Mi, a Jobbik politikusai voltunk azok, akik a magyar parlamenti pártok és a nemzetközi diplomácia közönyével szemben felléptünk az emberi jogok megsértése ellen, a demokrácia védelmében a 2006. őszi események kapcsán éppúgy, mint azóta is. Mellékelten elküldöm Önnek a Jobbik programját is.

Ebből megállapíthatja, hogy ez az a párt, amelyik szinte egyedüliként a magyar politikai palettán, de mindenképpen a legkeményebben, legkövetkezetesebben áll ki az emberi jogok védelme és biztosítása mellett. Ön olyan pártot nevezett demokratikusak, amelynek mai vezetői elkötelezettjei voltak az egypártrendszernek, a szabadságra vágyókat megfélemlítő fegyveres munkásőrségnek, s a cenzúrának. Olyan pártot látogatott meg „demokratikus pártként”, amelynek parlamenti frakcióvezetője, Lendvai Ildikó a kommunista diktatúra egyik főcenzora volt. Nem gondolja, Nagykövet Asszony, hogy ezzel megsértette annak a sokezer honfitársának az emlékét, akik a vérüket ontották a sajtószabadságért, a véleménynyilvánítási szabadságért, az emberi jogokért? Önöket köztudottan zavarja a szemkilövetések idején, önvédelemből létrejött fegyvertelen Magyar Gárda, de nem zavarja a fegyveres munkásőrség gazdáival való barátkozás, nem zavarja a szemmagasságban gumilövedékező kézivezérelt rendőrség, sem a soktízezres, idegen tulajdonban álló, paramilitáris őrző-védő szervezet magyarországi jelenléte és tevékenysége, sem pedig a most formálódó, demokratikus felhatalmazás nélküli „egységes európai fegyveres erő”, az EU gyorsreagálású készenléti rendőrsége? Miféle kettős mérce ez, Nagykövet Asszony? Mit szólnának ehhez azok, akiknek a nevében megnyilvánul, az amerikai emberek?

Volt szerencsém sok időt tölteni az Ön hazájában, egyebek mellett négy éven át a New Yorki székhelyű ENSZ emberi jogi szakértőjeként, valamint egy éven át a nagy tekintélyű Fulbright vendégprofesszori program keretében a wisconsini egyetem oktatójaként. Meggyőződésemmé vált, hogy az amerikai emberek többsége szereti a szabadságot és elkötelezettje az emberi jogoknak. Ezeknek az elveknek a következetes képviseletét várják el diplomatáiktól, így Öntől is. Jogukban áll tudni, hogyan befolyásolja egy magas rangú amerikai diplomata az ő nevükben, az ő képviseletükben a választói akaratot egy olyan európai országban, amely nemrég szabadult fel a kommunizmus igája alól, s amelyben a szemkilövető kommunista utódpárt az Ön támogató látogatása, jelenléte által növelheti önbizalmát és elfogadottságát. Önnek pedig jogában áll megismerni az amerikai emberek véleményét a budapesti amerikai nagykövetség demokrácia felfogásáról. Éppen ezért ezt a nyílt levelet az eredeti nyelven és angol fordításban is az internet útján a lehető legtöbb amerikai állampolgárhoz szeretném eljuttatni, ideértve az 1956. évi hősies szabadságharc után az Egyesült Államokba menekült magyarokat is. Arra kérem őket, hogy írják meg álláspontjukat az amerikai diplomáciának azon döntéséről, hogy a fentebb jellemzett Magyar Szocialista Pártot demokratikusnak véleményezve a számunkra sorsdöntő magyarországi választások idején az amerikai nagykövet látogatásával tüntette ki.

Budapest, 2010. április 16.

Tisztelettel:

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő (Független/Jobbik)

Nemzeti InternetFigyelő

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Az amerikai nagykövet demokratikusnak tartja az MSZP-t – Morvai Krisztina nyílt levele

 1. Ezt tegyék szabad oldalra és írja alá minden tisztes életü és lelkületü magyar,s küldjük el az amerikai nagykövetnek..
  IRjuk alá mindannyian,hogy kikérjük magunknak,miszerint ez a neobarbár birodalom állandóan belénk rugjon a véres lábával.
  S beleszóljon életünk megnyomorítása elleni küzdelmünkbe.S
  állandóan megkérdőjelezi elvonja élethez,emberi méltósághoz,emberhez méltó élethez való elvitathatatlan jogainkat.
  S állandóan mocskoljon gyalázzon bennünketbennünket!

 2. Mi van?
  Ez hülye ez a nő…szégyelem, hogy ilyen magyar emberek léteznek…leégetik az egész országot a világ előtt!

 3. Köszönöm Morvai Krosztinának,hogy ezt a levelet megirta,és minden szavával egyetértek!
  „mivan”! -hozzászólónak:
  Először tanulja meg a magyar helyesirást,és azután „hülyézzen”le valakit!!
  Bizony én is szégyenlem (igen!! a szégyen szóból szégyenlem!!!)magam,hogy olyan országban élek,ahol az Önhöz hasonló egyedek klaviatúrát ragadnak és „mivan”-oznak!!!
  A gondolkodáshoz használható agyra is szükség van,amivel -hozzászólásából következtetve- Ön nem nagyon rendelkezik,,de hát ez magánügye,csak nem kellene „közkincs”-é tennie!!!.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük