KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az állam, az egyház, a legitimitás és a válás kérdései

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

csalad

„. Amit az ember vet, azt is aratja. Aki tehát test szerint vet, testéből is arat majd romlást.” (Gal 6,7-8)

A család szentsége az, amit szerintem nem szabadna megkérdőjelezni soha, mert ha ezt tesszük: úgy az „önzés szabadságát” erősítve, önként állunk a liberalizmus hazugságainak a szolgálatába. Magam – hívő emberként élve – soha nem kérdőjeleztem meg a szüleim akaratát, akik római katolikusnak neveltek, ám mégis „magyar köröszténynek” tartom magam, s egyházam tanításai igen fontosak számomra. Így például a vallási türelem nekem úgy természetös , ahogy Európában elsőként határozta meg az országgyűlés, még1568-ban, Tordán.

Ezzel szerintem nem lettem sem eretnek, sem szakadár, s nem akarok szkizmatikussá lenni. Csupán vallom a hazai katolikus egyház egyediségét, ami miatt soha nem kellett a mi uralkodóinknak kanosszát járniuk. „Szögedi embör” és jogász lévén, alaposan át is tanulmányoztam a mai magyar állam legitimitását. Így arra az egyszerű következtetésre jutottam, hogy a jelen állam legitimitása a nullával egyenlő. Viszont a legalitása megvan, így a kádár rendszer törvényességére épít, s nem a történelmi államaink hosszú sorával, hanem a Kádár diktatúrával őrzi a jogfolytonosságát.

Ez eredményezte számomra azt, hogy kizárólag egyházi esküvőnk volt a nejemmel, hiszen furcsa gondolat lett volna a teljesen illegitim állam intézményéhez fordulni önként, hogy jegyezzék kapcsolatunkat be az állami anyakönyvbe is. Ezért is döbbentem meg a minap amikor a Newsweek magazinban olvasom, hogy a pápa be akarja vezetni az egyházi kötést feloldó válást – ami szerintem – Jézus tanításával teljesen ellentétes lenne.

Az ügy hullámai magasra csapnak a házasságok érvénytelenítési eljárásának könnyítéséről szóló (saját indíttatású) pápai rendelkezések kapcsán. Ezek a rendelkezések még nem hivatalosak ugyan, de ha mégis hatályba lépnek december 8-án, akkor Jézus Krisztus tanítását, a házasság felbonthatatlanságáról szóló isteni parancsát fogják majd felülírni. S így, amikor kedves nejem ismét álni akar tőlem – úgy havi 1-2 alkalommal fordul ez elő, s ezzel a család szentségét és egységességét akarja majd szétzúzni – szinte pápai segédlettel teheti meg a jövőben?

Számomra eddig is a hit volt a fontosabb, s nem az egyház. Ám nem zavart, hogy az Egyház „ateistával vagy egy más vallású partnerrel kötött vegyes-házasság szentségi voltát” is elismerte, hiszen elegendő volt, hogy a felek házasságot akarjanak kötni. A kérdésem tehát az, hogy mi a válás bevezetésének és egyszerűsítésének a valódi oka? Arra nem gondolt a pápa, hogy ennek a nők és a gyermekek fogják a kárát látni? Hogy a család elleni liberális hadjárat már így is sok kárt okozott a gyermekek lelkében? Hogy az emancipált nők eddig sem emelkedtek, hanem inkább süllyedtek a liberális-mocsárban? Hogy a válás nem kiteljesíti az embert, de a vállalt alázatot és Isten akaratát megtöri?

A történelmi nagycsaládot – az értékelvű nemzetet –, már szintén szétzilálta napjaink liberális őrülete, s most a fogyasztói lét által szétfeszített családokat is, (melyek a hedonizmus és a pénzvezérelt média kereszttüzében állnak már régóta) még jobban szét fogja verni. Mostantól valóban elegendő lesz, ha valaki saját „lelkiismerete” alapján, a saját házasságát is érvénytelennek tarthatja, sőt ehhez még az egyház segítségét is megkapja majd? Ezt utoljára a bolsevikok pedzegették, de az a hívőkben szerencsére, nem hagyott túl nagy nyomot. Ám Róma püspökének a rendelkezése, bizony hagyni fog.

Istenem! Ne engedd család végső leépítését megvalósulni!

Dr. Bene Gábor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

0 thoughts on “Az állam, az egyház, a legitimitás és a válás kérdései

  1. A Papa nagyon a Globalis Hatalom kedveben, a Hatterhatalom kiszolgalasara cselekszik. Ha egy buta, tanulatlan, nemtorodom ember lenne, akkor is tul sok az, amit tesz es beszel. Ha csak a migracioval kapcsolatbani megnyilatkozasat nezzuk : Minden migranst be kell engedni. A Vatikan is letelepit KET csaladot ! Essunk mar hasra ! A merhetetlenul gazdag Vatikan, beenged 2 familiat ! Akkor ugye igazsagos, hogy a 3-4 millio, nyomorhataron, vagy alatta elo magyar, fogadjon be megszamlalhatatlan migranst. Akik raadasul nem is szegeny haborus menekultek legtobbjuk, mert honnan vannak tele penzzel es miert dobaljak el, a magyarok altal adomanyozott etelt, italt, akik naponta, fejenkent 4300 forintot kapnak, amig egy magyar dolgozo, vagy nyugdijas joval kevesebbet ! Na, ez azt hiszem eleg velemeny a Papa hozzaallasarol !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük