KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

PUTYIN: „ELEGEM VAN!” “Oroszország legyőzi az ISIS t!” – Orosz légibázis Szíriában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

putyin222

Számos kép és találgatás olvasható arról, hogy Oroszország belépett a szíriai háborúba. Kezdetben az orosz politika erről csendben hallgatott, majd olyan hivatalos közlemények láttak napvilágot, hogy Putyin nem küld hadsereget, csak különféle páncélos járművekkel és műholdas rendszerrel erősíti meg a Szíriai Arab Hadsereg fellépését a terrorista erők ellen. Assad, a szíriai elnök a napokban adott egy olyan interjút, amelyre az egész világ felkapta a fejét:

assad„Európa az egyik szemével sajnáltatja a menekülteket, a másikkal meg azt mondja, hogy ezeknek fegyver volt a kezében. Nem beszél a terrorizmusról, amely elől menekülnek az emberek. Eközben a terroristákat támogatja a kezdetektől fogva. Amíg nem fejezi be ezt a hazug propagandát, addig egyre több menekülttel kell szembenéznie.” (Assad – Szíria)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qVlQrH9iB_I]

Forrásaink segítségével egy videóban foglaljuk össze a cikk végén azokat a tényeket, amelyek bizonyítják, hogy Oroszország hatalmas hadsereggel és az új fejlesztésekkel felülírja az eddigi játékszabályokat.

Latakiában található Szíria kikötője, ahol a Fekete-tenger partjairól induló számos orosz hadihajó jelent meg az elmúlt napokban. A műholdas felvételeken jól látható, hogy amíg az USA az Arab-félszigeten található Katarban építette fel légibázisát, addig Putyin merészet lépett: az orosz légibázist Szíriában hozza létre. Ez az amerikai politika számára egy kellemetlen változás, hiszen az általuk indított légitámadásokról soha nem tájékoztatták a szíriai kormányt, így nem csak a terroristák, hanem a Szíriai Arab Hadsereg is veszélyes konfliktusokba keveredett a nyugati erőkkel.

cargo

bunknow

latakianow

Orosz építkezések Latakiában (Szíria)

Az új légibázison egyre több SU-30M vadászgép látható. Az SU-30M  fejlesztése 2000-ben kezdődött és a mai napig tart, melyben Oroszország és Kína is részt vesz. Nagy hatótávolságú harci eszköz és bármilyen időjárásban megállja a helyét. Többféle radart is fejlesztettek hozzá, már 1500 km-es távolságban képes a kommunikációra és 10 tonnányi bombát is képes a magasba emelni.

su-30m 10

SU-30M vadászgépek Szíriában

A műholdas felvételeken látható az A-50U légtérellenőrző repülőgép, mely a szovjet A-50 modernizált változata. Fejlesztése 2008-ban kezdődött el. Analóg helyett digitális felderítő rendszerrel rendelkezik. 10 vadászgépet is képes irányítani egyszerre, valamint 50 célpont mozgását tartja nyilván.

a-50u

A-50U felderítő repülőgép Szíriában

(Frissített)A számos páncélos jármű mellett S-300 légvédelmi rendszereket is látni. Ezeknek a fejlesztése még a Szovjetúnió létezése idején kezdődött 1979-ben, és a folyamat a mai napig tart. Radarjának hatótávolsága 90 km. Nagyméretű létesítmények (ipari, katonai létesítmények és igazgatási épületek) védelmére tervezték. (Köszönjük a hozzászólóknak az információt, hivatalos adatok alátámasztották hozzáértésüket!)

what

Ismeretlen harci eszközök Szíriában

Putyin azon nagyvárosok védelmét erősíti meg, ahonnan számos menekült érkezik Európába.

Ahogy fogalmazott: „A problémát az ISIS generálja. Európa és az USA rájöhetett volna már a menekültáradatból.”


terkep

1terkep

A menekülthullám kezdete Szíriában: Damaszkusz, Homsz, Aleppó útvonal és az ISIS által elfoglalt területek

Az orosz stratégia része Latakia és környéke (Szíria tengerpartja), valamint a számos keresztény közösség otthona, Homsz és a főváros, Damaszkusz. Aleppó azért maradhatott ki a sorból, mert jelenleg a Szíriai Arab Hadsereg a város visszafoglalásáért harcol az ISIS ellen.

Ezekből a városokból a központi, gazdag és még ép területek lakói (akiket mi okostelefonokkal látunk), és az elvesztett harcból menekülő férfiak indulnak többségében útnak Európa felé. A családjaik már évek óta menekülttáborokban élnek, de egyre többen úgy gondolják, a tél elmúltával ők is elindulnak majd, ami egy eddig még soha nem látott menekülthullámot jelentene.

A védelem nem csak orosz hadsereget és orosz páncélos járműveket jelent. Putyin a felsorolt helyekre telepíti a 2012-től indított orosz projekt félelmetes eredményét: a PANTSIR-S1 légvédelmi rendszert, amely a 15 km-es magasságból érkező rakétákat és vadászgépeket is gyorsan megsemmisíti.

pantsir

A PANTSIR-S1 légvédelmi rendszer

Putyin tehát megelégelte azt, hogy Európa és az USA évek óta nem tesz semmit a valaha volt legnagyobb terrorista erő ellen. Kérdés, hogy ő képes lesz e rá, illetve nem vállalt e túl nagy kockázatot. A NATO erői máris megjelentek Ukrajnában, illetve Szaúd-Arábia, az USA szövetségese eddig még soha nem látott ütemben növelte olajtermelését, ami az olajárak esését eredményezi majd. Mindkettő nagy veszélyt jelenthet Oroszország számára.

https://youtu.be/_ecEBvtLgHc

Forrás: 24per7.info

0 thoughts on “PUTYIN: „ELEGEM VAN!” “Oroszország legyőzi az ISIS t!” – Orosz légibázis Szíriában

  1. Az Oroszok és szövetségesei nagyobb erőt képviselnek mint a nato. A lecke amerikának és kebelbarátainak van feladva. Hamarosan pirkad, a sötétség az utolsó óráit éli. Mindig a világosság győz a sötétség felett.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: