KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Angela Merkel nem bánta meg…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Angela Merkel, korábbi német kancellár kijelentette, nem bánta meg, hogy 16 éves kormányzásának ideje alatt földgázszerződést írt alá Oroszországgal, mivel Moszkva régóta „megbízható energiaszolgáltató” és alacsonyabb árakat kínál versenytársainál.

Merkel egy lisszaboni rendezvényen újságíróknak nyilatkozva fejtette ki, hogy Németország régóta törekszik arra, hogy csökkentse a szénből származó energiatermelést. Ehhez pedig a legjobb megoldás az orosz földgáz, mivel az a legkönnyebben elérhető és legolcsóbb lehetősége annak, hogy Berlin végül „szén-dioxid-mentes energiafelhasználást érjen el.”

„Abban az időben nagyon racionális és érthető volt Oroszországból vezetékes gázhoz jutni, amely olcsóbb volt, mint a világ más részeiből származó cseppfolyósított földgáz”

  • mondta csütörtökön, hozzátéve, hogy „még a hidegháború idején is megbízható energiaszolgáltató volt Oroszország.”

2005-ös hivatalba lépése után Merkel két nagy gázüzletet kötött Moszkvával, mindkettő közvetlen szállítási útvonallal Oroszországból Németországba az Északi Áramlat 1, majd az Északi Áramlat 2 vezetékeken keresztül, amelyek megkerülték az olyan tranzitállamokat, mint Ukrajna és Lengyelország.

Az Északi Áramlat 2 azonban soha nem let beüzemelve, mivel Merkel utódja, Olaf Scholz kancellár az orosz csapatok ukrajnai különleges hadműveletét megelőzően néhány nappal felfüggesztette a projekt beüzemelési engedélyeztetését. Az Északi Áramlat 1-en augusztusban az Oroszország és a Nyugat között gerjesztett (USA – szerk.) feszültség egyre élesebbé válása miatt az oroszok arra hivatkozva állították le a szállítást, hogy a szankciók miatt nem lehet biztonságosan üzemeltetni az útvonalat, Berlin szerint ez politikai döntés volt. ( Most pedig már Putyin felajánlását is elutasítják, hogy az Északi Áramlat 2 működőképes szakaszát használva gázhoz jussanak. Nem kell nekik a biztonságosan, folyamatosan érkező orosz energiahordozó, inkább LNG terminálokat építenek – amelyek ugyan még nincsenek készen -, hogy a drágább és bizonytalanul érkező amerikai cseppfolyósított palagázt vásárolhassák – szerk.)

Mindkét vezeték egy része súlyosan megsérült a múlt hónapban történt „rejtélyes” víz alatti robbanásokban.

Ez is érdekelheti:  Ilaria Salis, az olasz kommunista terrorista ügye önmagában elég indokot szolgáltat arra, hogy elgondolkozzunk az EU-tagságunkon

A robbantások oka továbbra is tisztázatlan (persze a képlet ennyire nem bonyolult – szerk.), bár Oroszország terrortámadásnak minősítette az esetet, és rámutatott arra, hogy az Egyesült Államok profitálhat a károkozásból. Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint az incidens „roppant lehetőség” Európa számára (valójában az USA számára – szerk.), hogy „egyszer s mindenkorra megszüntesse az orosz energiától való függőséget”.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük