KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amikor egy kép többet ér ezer szónál: Artemovszk (Bahmut) most

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Miután az EU-ban gyakorlatilag elérhetetlenné tették a nagyközönség számára a szólás- és információhoz való jog nevében az orosz médiacsatornák zászlóshajóit – mivel azok propagandát terjesztenek -, így ritkán van lehetőség arra, hogy olyan felvételekhez jusson az átlagnetező, mely bemutatja azt, amit előle el akarnak titkolni a „demokrácia” vezetői.

Az alábbi cikket a Sputnik News orosz hírcsatorna tette közzé Artemovszk (Bahmut) városáról.

Artemovszk az Ukrán Fegyveres Erők húsdarálója lett, amelyek súlyos veszteségeket szenvednek el, és ahol rengeteg civil életét is feláldozzák.
Az Ukrajnában a Bahmut néven ismert Artemovszk hónapok óta a donbászi ellenségeskedés központja. A város fontos közlekedési csomópont számos útkereszteződéssel, amely korábban a Kijev-barát fegyveresek ellátásának létfontosságú központjaként szolgált a régióban.

Sok ukrán stratéga azonban úgy gondolta, hogy Artemovszkot gyakorlatilag lehetetlen megtartani, és katonai szempontból valószínűleg nem is éri meg az erőfeszítést. A német sajtó a közelmúltban arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Valerij Zaluzsnij az ukrán fegyveres erők főparancsnoka ” alapvetően eltérő állásponton ” van ebben az ügyben.

Míg a tapasztalt tábornok úgy véli, jobb, ha végleg elhagyja Artemovszkot, az ukrán elnöknek más ötletei vannak, és megparancsolta neki, hogy minden áron tartsa a várost – nem számít, hogy az mekkora áldozattal jár. A makacsság mögött az állhat, hogy be kell bizonyítani a nyugati országoknak és különösen az Egyesült Államoknak, hogy az Ukrajnának eddig nyújtott katonai segítségük nem volt hiábavaló.

Feszültség: Zelenszkij erőddé nyilvánította Bahmutot, Zaluzsnij kivonulna

Az illuzórikus külpolitikai presztízs kedvéért Kijev örül annak, hogy az ukrán fegyveresek civileket használnak emberi pajzsként, vagyis ártatlan embereket tartanak túszként. Különösen Artemovszkban a kijevi fegyveres erők nehéz fegyvereket telepítenek civilek által lakott területekre, de már az is előfordul, hogy a saját lakosságukat lövik, hogy mindezért az oroszokat tegyék bűnbakká. A legszomorúbb az egészben az, hogy ez mind igaz.

Közben az EU médiacsatornái minderről hallgatnak és ontják az ukrán fegyveres erők sikereiről szóló híreket.

Itt megtekinthetőek azok a felvételek, melyeket a Sputnik News munkatársai készítettek Artemovszkban és annak környékén.

Az Aretmovsk környéki településen, Soledarban az ukrán fegyveres erők által elkövetett pusztítás. (Fotó: Jevgenyij Bijatov – Sputnik)
Az Amnesty International tavaly augusztusban kiadott egy jelentést, amely szerint az ukrán erők megsértették a katonai törvényt azzal, hogy fegyvereket helyeztek el a városok iskoláiban és kórházaiban.
Emberi jogi csoportok olyan esetekről számoltak be, amikor ukrán csapatok lakott területekről indítottak csapásokat, és fegyvereket telepítettek polgári infrastrukturális létesítményekre.

 

 

 

 

Egyes esetekben az ukrán fegyveresek még foszforral töltött lőszert is használtak. Az ilyen fegyverek használatát az Egyesült Nemzetek Szervezetének hagyományos fegyverekről szóló 1980. évi egyezménye tiltja.

 

Az ukrán fegyvereseket külföldi zsoldosok segítik. Ezen a képen az osztrák fegyveres erők chevronja látható.

 

 

A Wagner katonai magáncsoport állítólag már körbevette Artemovszkot.

Nos, természetesen, mivel ezeket a képeket az oroszok készítették, azok csakis „propaganda célokat” szolgálnak. Az Európai Unió hírközlő szervei természetesen sosem szolgáltatnak propaganda jellegű információkat. Ezt persze valamennyien jól tudjuk…

A felvételeket a Sputnik News fotoriportere, Jevgenyij Bijatov készítette.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: