KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai zsoldos: Az ukránok kínozzák és pajzsként használják a civileket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

John Mcintyre korábban az ukrán „nemzetközi légió” oldalán harcolt Ukrajnában, majd átállt az oroszokhoz

Az amerikai zsoldos az RT hírtelevíziónak adott interjújában azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők a helyi lakosokat emberi pajzsként és álhírek előállítására használják, a külföldi zsoldosok pedig részt vettek az orosz hadfoglyok kivégzésében – írta meg az oroszhirek.hu.

Mcintyre elmondta, hogy Lvovban a hadsereg őt és más harcosokat egy iskola pincéjében helyezték el, felettük cigányok laktak. Ezt azért tették, hogy az iskola elleni támadás esetén úgy tűnjön, hogy menekülteket befogadó óvóhelyeket bombáztak. Hasonló módszereket alkalmaztak Donyeckben és Harkovban is.

Az amerikai, aki átállt az oroszok oldalára azt állítja, hogy tud olyan esetekről, amikor orosz hadifoglyokat bántalmaztak, akiknek levágták a nemi szervét, felvágták a gyomrát vagy levágták a fejét. Három portugál, francia és argentin zsoldos azzal dicsekedett, hogy személyesen öltek meg három orosz katonát egy tarkólövéssel.

Az ilyen atrocitásokat általában az Oroszországban szélsőségesség miatt betiltott Azov-ezred tagjai követtek el, mondta Mcintyre.

Az amerikai zsoldos az orosz hadseregnek átadta az általa összegyűjtött iratokat, aktákat, hírszerzési információkat és térképeket. Ezt megelőzően egy évig a „nemzetközi légióban” szolgált Ukrajnában.

Oroszország 2022. február 24-én különleges műveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök szerint célja, hogy megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá.

MHKiemelt kép: © Ben Birchall / POOL / AFP

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük