KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai lap: a befektetők addig nem adnak pénzt Zelenszkijnek, amíg le nem ül tárgyalni Putyinnal

A háború az, ami megakadályozza, hogy a Wall Street teljesen kinyissa a pénztárcáját – írja a New York Post.

A múlt héten a svájci Davosban megrendezett Világgazdasági Fórumon a bankárok hűvös fogadtatásban részesítették Zelenszkijt – írta meg a New York Post. A Wall Street élénk érdeklődést mutat az ukrajnai befektetések iránt, és a befektetőknek tetszett Zelenszkij Davosban tartott előadása, amelyben elmondta, hogy a folyamatos ellenségeskedés ellenére az infláció az országában hat százalék alá csökkent a harmincszázalékos szintről, a gazdaság növekszik.

Azt tervezi, hogy a következő hónapokban megnyitja a létfontosságú kijevi repülőteret.

Zelenszkij mégis üres kézzel távozott, a világ legnagyobb befektetési házainak vezetői a múlt héten egyetlen kemény kötelezettségvállalást sem tettek 

– írta meg a lap.

A Wall Street nagyágyúi egyelőre óvatosak

Robert Kraft, a New England Patriots milliárdos tulajdonosa az elmúlt egy évben részt vett a JP Morgan által vezetett, Ukrajna újjáépítéséről szóló megbeszéléseken, és most komolyan fontolgatja, hogy gyárakat épít Ukrajnában. A közelgő Kraft-beruházást százmillió dollár körülire becsülik. Ez jó, de kevés ahhoz a magánbefektetéshez képest, amely a munkahelyteremtéshez és a gazdasági növekedéshez szükséges, és ahhoz az összeghez képest, amelyet a Wall Street megfelelő feltételek mellett fel tudna ajánlani.

A háború az, ami megakadályozza, hogy a Wall Street teljesen kinyissa a pénztárcáját.

A probléma, egyszerűen fogalmazva: a befektetők tudják, hogy a szétbombázott technológiai startupok nem fognak nyereséget termelni.

A zárt ajtók mögött zajló megbeszélések során, amelyekről először a Fox Business számolt be, Zelenszkij talán még rosszabbá tette a helyzetét. Nem jelezte, hogy kész béketárgyalásokat folytatni Putyinnal, azzal az emberrel, akit nemrég Hitlernek nevezett. Ez azt jelenti, hogy jelentős összegű magánpénz nem fog egyhamar érkezni.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újságíróknak nyilatkozik a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 16-án (Fotó:
MTI/AP/Markus Schreiber)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Amerikai lap: a befektetők addig nem adnak pénzt Zelenszkijnek, amíg le nem ül tárgyalni Putyinnal

  1. Csak idő kérdése, mikor takarítják el Zelenszkijt. Utána béke lesz, kiárusítanak mindent, ami még marad Ukrajnából, aztán odaadják az EU-nak. (Nesze sánta, itt egy púp!) Nekünk nem lesz könnyű megvédeni a mezőgazdaságot, de ott a szerencsétlen népnek a gyarmati sors még mindig jobb lesz, mint a korábbi élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük