KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai beavatkozással magyarázta a koszovói válság okát a politológus

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az észak-koszovói válságot az el nem ismert köztársaságban a hatalmat irányító Egyesült Államok beavatkozása váltotta ki – vélekedik Szergej Markov orosz politológus, a Politikai Tanulmányok Intézetének vezetője. Szerinte az EU és az amerikai hatóságok meg akarják alázni a szerbeket oroszbarát politikájuk miatt miatt – írja a PolitRussia.

Az USA és az EU nem akarja biztosítani Belgrádnak a szerbek lakta Koszovó északi részét. Ezzel kívánják a szerbeket megalázni, mivel makacsul oroszbarátok ” – kommentálta Markov

A szakértő hozzátette: amíg Szerbia jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal, a nyugati vezetők nem hagyják abba, Szerbia folyamatos gyengítését. Meggyőződése, hogy egy hónap múlva az Egyesült Államok nyomására új erővel törhet ki a konfliktus. Igazi háború azonban nem valószínű, hiszen a szerbek akaratát már erősen megtörték – véli a politológus.

Július 31-én Koszóvó északi részén megszólaltak a légvédelmi szirénák és feszült helyzet alakult ki Kosovska Mitrovica városának déli részén, az északi, szerb oldalra vezető híd közelében.

 

A helyi lakosok barikádokat építettek a szűk útszakaszokon. A helyi média képviselői arról számoltak be, hogy több szerb lőtt sérülést szerzett. A helyi sajtó szerint a koszovói határrendészet új bázisa előtt, a Yarine ellenőrzőpont közelében a gyorsreagálású egység számos harcosa tartózkodik automata fegyverekkel, sisakokkal és golyóálló mellényekkel.

 

Kiemelt kép: Rendőrök állnak a barikádnál, miközben szólnak a szirénák a városban / Fotó: Festim Beqiri/dpa/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Time: Ukrajnában ismét a nők mozgósítására szólítottak fel

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük