KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerika folytatná a háborút, ha Biden nyerne (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Még tovább húzná az orosz-ukrán háborút Washington. Az Amerikai Egyesült Államok szerint jövőre jöhet Kijev ellentámadása. Ez pedig még több ember halálát okozhatja.

Ukrajna 2025-ben ismét ellentámadásba lendül az orosz-ukrán háborúban. Ehhez hozzájárul az Amerikai Egyesült Államok által jóváhagyott 61 milliárd dolláros segélycsomag, valamint további nyugati források is. Ezt mondta Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója a Financial Timesnak.

Sullivan ezzel a kijelentéssel megismételte Ukrajna azon reményét, hogy az ország előrelépést érhet el az oroszok által elfoglalt terület visszafoglalása ügyében.

Amerikai és európai pénz kell az ukránok harcához

A Financial Times azonban megjegyzi, hogy minden új ukrán offenzívához további katonai segítségre és pénzre lenne szükség a nyugati szövetségesektől, köztük az Egyesült Államoktól is. Mint ismeretes, az USA legutóbbi, 61 milliárd dolláros segélycsomagjáról szóló döntést is hosszú hónapokig tartó politikai belharcok előzték meg.

Az ellentámadás előtt azonban először ki kell tartaniuk az ukránoknak. Szakértők szerint ez sem lesz könnyű nekik. A várható orosz nyári offenzíva miatt nehéz helyzetbe kerülhet Ukrajna. Sullivan azonban megjegyezte, hogy a beérkező amerikai fegyverekkel Ukrajna képes lehet „megtartani a frontot”.

A Fehér Ház tehát a háború további folytatásában érdekelt, s világosan látszik ezekből a szavakból, hogy amennyiben Joe Biden nyeri az amerikai választást, akkor folytatódik a vérfürdő az orosz-ukrán háborúban. Ukrajna bármilyen új, 2025-ös offenzívájának pénzelése a Kongresszustól és Washington jóváhagyásától függ. Donald Trump, a volt elnök és a republikánusok várható jelöltje ugyanakkor szkeptikus az ukrajnai segélyekkel kapcsolatban, és megfogadta, hogy megpróbálja gyorsan lezárni a konfliktust, és tárgyalásos rendezésre törekszik.
Sulliven kijelentései illeszkednek a háborúpárti nyugati politikusai szavaihoz. Egyes NATO-vezetők már egyértelműen az oroszok elleni összecsapásra készülnek. Még akkor is, ha Moszkva akár atombombával is válaszolhat az Oroszországot ért fenyegetésekre és támadásokra. Mint arról korábban írtunk, az orosz „Sátán II” nukleáris fegyver milliókkal végezhetne.

Ez is érdekelheti:  Elon Musk műholdas internetének blokkolásán dolgoznak az oroszok

A kijevi vezetés is folytatná a háborút

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is beszélt korábban egy esetleges új ukrán ellentámadásról. A német Bild magazinnak adott interjújában a múlt hónapban azt mondta, hogy bár van terv egy esetleges akcióról, minden ilyen fejlemény a nyugati szövetségesek további segélyeinek megszerzésétől függ. S amíg Zelenszkij egy esetleges jövő évi ellentámadást tervez, napról-napra pusztul el a háborúban az országa.

Ezen az X-en közzétett videóban az látszik, amint az oroszok állítólag egy húsfeldolgozó üzemet támadtak, az pedig óriási lángokkal ég Harkivban.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Joe Biden amerikai elnök. © Chip Somodevilla / Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük