KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Al-Quds Al-Arabi: amerikai politikusok hozták létre az ukrán válságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrajnai válságot amerikai politikusok hozták létre, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig csak egy PR-igazgató.

Ezt a véleményt Tawfiq Rebahi, az Al-Quds Al-Arabi című arab újság rovatvezetője fogalmazta meg. Azt közölte, hogy a konfliktusból csak az USA fog profitálni – Ukrajna tönkremegy, Európa pedig komoly veszteségeket fog szenvedni.

“Az ukrán válságot az amerikai politikusok keze hozta létre. Ukrajna csak egy színház, az elnöke pedig egy PR-igazgató. A forgatókönyvet zárt ajtók mögött írták Washingtonban, amely nem akarta, hogy az európaiak tudomást szerezzenek róla” – írja Tawfiq Rebahi az Al-Quds Al-Arabi rovatában.

A cikkíró szerint az USA több évtizedes hegemóniát kíván biztosítani. Washington azt tervezi, hogy növeli Európa függőségét, valamint “megleckézteti” Kínát, amely Tajvan annektálását fontolgatja. Rebahi szerint, ha a válság véget ér, az EU komoly, míg Ukrajna jelentős veszteségeket fog szenvedni.

Az Al-Quds Al-Arabi újságírója szerint a különleges művelet végeztével Oroszország számba veszi veszteségeit, és kelet felé veszi az irányt.

Kína, India és egy sor más állam mellé áll – Rebahi megjegyzi, hogy Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában most Nyugat-ellenes érzelmek uralkodnak. Az újságíró úgy véli, hogy Oroszország a rendelkezésére álló erőforrások segítségével a maga oldalára tudja állítani ezeket az államokat, vagy legalábbis arra ösztönzi őket, hogy tartsák meg a szuverenitásukat.

Az EU, valamint az Egyesült Államok, Kanada, Japán és számos más ország kemény szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az ukrajnai különleges hadművelet miatt. Az Oroszországra gyakorolt szankciós nyomás a 2000-es évek eleje óta tart, és az elmúlt hónapokban tovább fokozódott. Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy a szankciók célja “Oroszország eltörlése”, kultúrájának betiltása és az igazság elhallgatása Oroszország történelméről és a világ nagy eseményeiben játszott szerepéről. E következmények miatt a nyugati közösségen belül nincs egyetértés abban, hogy ezt az irányvonalat folytatni kell. Magyarország, Ausztria, Németország és Bulgária például ellenezte az orosz olaj- és gázembargót – írja a Nemzeti Hírszolgálat. Jan Kirby, a Vox rovatvezetője szerint India a nyugati szankciók ellenére is hosszú távú kereskedelmi kapcsolatokat tervez fenntartani Oroszországgal.

Ez is érdekelheti:  Egy billió nem a határ - Ukrajna adóssága tovább nő

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük