KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Akut emberhiány a fronton: besorozzák az ukrán rendőröket

Ukrajna egy olyan törvénytervezetet készít elő, ami megkönnyítheti a sorozással kapcsolatos jelenlegi szabályozást. Ennek következtében akár fél millió új ukrán katona is érkezhet majd a frontra. Ugyanakkor lehetséges, hogy az új, besorozott katonák nem a haderő növelését, hanem az emberhiány pótlását szolgálják majd.

Mindezt alátámasztandóan az Unian ukrán hírügynökség jelentése szerint 100 ezer rendőrt mozgósítását tervezik.

A tervet több bírálat is érte. Egyrészt rögtön az ukrán rendőrfőnök részéről, másrészt pedig Ukrán Nemzeti Rendőrség vezetője, Ivan Vijgovszkij is „furcsának és irreálisnak” nevezte.

Egyes polgárok, köztisztviselők, hivatalnokok azt állítják, hogy a Nemzeti Rendőrségben 250 ezer rendőr van, és felajánlják, hogy 100 ezret közülük kiküldenek a frontra. Furcsa ezt olyan emberektől hallani, akik az állami rendszerben dolgoznak, és ennek ellenére sincsenek tisztában az alapvető számokkal

– mondta a rendőrség vezetője.

Folyamatos az elszívás

Vijgovszkij hozzátette, hogy a korábban 300 ezer fős Nemzeti Rendőrség létszámkerete mára 120 ezer főre apadt, ráadásul mintegy 17,5 ezer üres álláshely nincs lezárva a rendszerben. Körülbelül 100 ezer ember szolgál jelenleg a rendőrségnél, akik közül körülbelül 20 ezer nő.

A rendőrfőnök azt is megjegyezte, hogy a rendőrség már így is bőven kiveszi a részét az ország védelméből, és több ezren harcolnak a fronton, így akár a közbiztonság rovására is mehet az állomány további elszívása.

Mandiner

Kiemelt kép:  egy elesett ukrán katona temetése egy ukrajnai katonai temetőben

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük