KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Agresszív ukrán mozgósítás 3. – „Ezekért haljak meg???”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az előző két részben Harkov és Herszon szemszögéből nyertünk némi betekintést az Ukrajnában zajló állami szintre emelt népirtásról. Természetesen ezek a történések nem csak itt, hanem számos más Ukrajna területén lévő városban és faluban is tömegessé kezdenek válni. Az orosz nemzetiségű civilek által lakott területeken „természetesen” sokkal nagyobb intenzitással.

A képsorok, a videók és a beszámolók teljes valójában nem mutatják meg, nem is mutathatják meg a valós helyzetet. A TV2 Tények interjújában – a fősodratú médiához szokatlan módon – kendőzetlen őszinteséggel beszélnek ukrán állampolgárok a valós ukrajnai helyzetről. Ők a napokban menekültek át Magyarországra, de még itt, számukra biztonságos környezetben is csak arcuk kitakarásával vállalták a beszédet.
Az interjú nagyon tanulságos, elég annyi, hogy az általuk ismert statisztikák alapján, valamint saját ismerőseik, barátaik halálából okulva úgy látják, hogy 3 óra a várható túlélési esélye egy frontra küldött civilnek! 3 óra!
Gondoljunk bele… éled az életed annak rendje és módja szerint: feleség, gyerekek, kemény munkával igyekszel gyarapodni, házat veszel, autó, egyszóval mindent megteszel, hogy haladj és a gyermekeidnek talán kicsivel könnyebb legyen majd az élet. Nem biztos hogy sikerülni fog, de mégis ez hajt, hogy minden nap felkelj és újra nekivágj.
Erre jön egy ember, egy milliárdos humorista, aki talán már összeszámolni sem tudja a Nyugaton vásárolt villáit és kastélyait, majd azt mondja: márpedig neked az a dolgod, hogy meghalj a fronton! Ez a kötelességed!
Ekkor az egyszeri ukrajnai állampolgár elgondolkodik:

 

  • Haljak meg egy korrupt rendszerért, amely nekem semmit nem adott, mindig csak elvett?
  • Haljak meg egy olyan eszméért, amely a gyermekeim jövőjét kiszolgáltatja olyan neoliberális irányoknak, amelyek szöges ellentétben állnak az általam képviseltekkel?
  • Haljak meg egy olyan országért, amelyet már kirabolt és felvásárolt a Nyugat és amely – ha egyáltalán megmarad államként – mindenemből ki akar majd forgatni az adósságok kifizetése miatt?
  • Haljak megy egy olyan háborúban, amely megnyerhetetlen az ukránok számára és amely ha tovább folytatódik, Ukrajnában egyáltalán nem marad férfi?
Véleményem szerint nem azért kell a kijevi vezetésnek agresszív sorozással feltöltenie a hadsereg létszámát, mert az ukrán férfiak gyávák, hanem azért, mert ennek a háborúnak semmi értelme sincs!!! Az ukrajnai férfiak pontosan tudják, hogy nem valamely magasztos célért kell halálba menniük, hanem egy rablóbanda további kiszolgálásáért, amely – finoman szólva – sincs ínyére az embernek…
Kiemelt képen: kiképzés fakarabéllyal, valahol Ukrajnában
Ez is érdekelheti:  Ma 175 éve indult meg az orosz sereg Magyarország ellen

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük