KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

ABC News: 30%-kal nőtt a súlyosan sérült ukrán katonák száma

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

30 százalékkal emelkedett a fronvonalról érkező súlyosan sebesült ukrán katonák száma, sokan közülük életük végéig nyomorékká váltak – jelentette kedden az ABC News egy nagy kórház vezetőjére hivatkozva.

Az orosz erők most jelentős előnyökkel rendelkeznek, többek között nagyobb számú drónnal, az ukrán pilóta nélküli légi járművek elleni harcra való képességgel, valamint nagyobb lőszerkészletekkel – mondták meg nem nevezett katonák a hírügynökségnek.

Dr. Szergej Ryzhenko, a dnyeperi Mecsnyikov kórház (Ukrajna egyik legrégebbi és legnagyobb kórháza) vezetője az ABC Newsnak azt mondta, hogy az intézmény naponta 40-100 súlyosan sebesült katonát fogad, ami 30%-os növekedést jelent a korábbi adatokhoz képest.

Orvosi csapata naponta 50-100 sebészeti beavatkozást végez, amelyek közül sok az amputáció.

A kórház orvosai az ukrajnai konfliktus 2022. februári eszkalálódása óta mintegy 3000 katonánál végeztek amputációt – mondta Ryzhenko.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a múlt hónapban azt közölte, hogy Ukrajna 383 000 katonát veszített 2022 február vége óta, kedden pedig kijelentette, hogy a kijevi veszteségek csak 2023-ban elérték a 215 000 katonát

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Sebesült ukrán katonák / Archív fotó / © AP Photo / Kostiantyn Liberov

Ez is érdekelheti:  Orbán újabb engedménye: Svédország NATO-tagsága

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük