KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sojgu: Ukrajna több mint 215 000 katonát veszített 2023-ban

Az orosz hadsereg folytatja az ukrán hadsereg harci hatékonyságának csökkentésére irányuló műveleteit, és fenntartja a stratégiai kezdeményezést a különleges katonai műveleti övezetben – jelentette be Szergej Sojgu védelmi miniszter.

„Az orosz csapatok csoportosításai módszeresen csökkentik az ukrán fegyveres erők harci potenciálját. Az elmúlt évben az ellenséges veszteségek meghaladták a 215 000 katonát és 28 000 haditechnikai eszközt. Fenntartjuk a stratégiai kezdeményezést a háborús frontvonalakon”

– mondta Sojgu a katonai vezetőkkel tartott keddi munkamegbeszélésen.

A védelmi miniszter a fronton kialakult helyzetet összegezve rámutatott azokra a jelekre, amelyek szerint az ukrán katonai alakulatokat az emberállomány megfogyatkozása jellemzi, és az orosz erőkkel szemben a harctéren nem sikerül elérni a kitűzött céljaik egyikét sem.

Ám ennek ellenére

„az Egyesült Államok hidegvérrel, ukrán életek kárára próbálja megvalósítani globális vezetői ambícióit. A kijevi rezsim nyugati kurátorai ösztönzésére továbbra is mészárszékre hajtja katonáit, és minden lehetőséget megragad, hogy feltöltse az ukrán hadsereg sorait”

– mondta Sojgu.

„Ez nem változtat a harcvonalban kialakult helyzeten, csak meghosszabbítja a katonai konfliktust”

– tette hozzá.

Rátérve az orosz védelmi ipar azon erőfeszítéseire, hogy a hadsereg fegyverekkel és felszerelésekkel való ellátását biztosítsa, Sojgu megerősítette, hogy ezen erőfeszítések középpontjában a pilóta nélküli légi járművek minden típusa áll, beleértve a nehéz csapásmérő drónokat is.

„Növelni fogjuk a legnépszerűbb modellek kínálatát. Különösen a pilóta nélküli légi járművek sorozatgyártását fogjuk kiépíteni – a mini drónoktól a nehéz támadó UAV-kig”

– mondta Sojgu.

A globális stratégiai stabilitás kérdéseit illetően a védelmi miniszter megismételte, hogy Oroszország a globális stratégiai egyensúly biztosítása érdekében magas szinten tartja nukleáris hármasának harckészültségét.

„Az egyik legfontosabb feladat a nukleáris triász harckészültségének legmagasabb szinten tartása, ami biztosítja a stratégiai egyensúlyt a világban”

– mondta Sojgu.

Ez is érdekelheti:  Zavargás egy ukrán dandárnál

Oroszország folytatja felszereléseinek korszerűsítését, beleértve az új AI-technológia és az új fizikai elveken alapuló fegyverek használatát, jelentette ki a védelmi miniszter.

A védelmi minisztérium idén tervezi továbbá kommunikációs, felderítő, célmegjelölő, ütegellenes harcászati, légvédelmi és műholdas rendszereinek korszerűsítését is – jelezte a védelmi miniszter.

További tervek között szerepelnek a csapatok bevetési taktikájának javítására irányuló erőfeszítések, valamint az előírások és kézikönyvek rendelkezéseinek frissítése a műveleti tapasztalatok fényében – mondta Sojgu. Emellett a különleges katonai művelet résztvevőinek és családjaiknak nyújtott társadalombiztosítási kifizetések továbbra is prioritást élveznek.

„Ezeknek és más feladatoknak a megoldása lehetővé teszi számunkra, hogy növeljük a fegyveres erők harci képességeit, és biztosítsuk az országunk és a szövetségeseink elleni agresszióval szembeni elrettentő erőt”

– hangsúlyozta Sojgu.

Oroszország hadserege magabiztos állapotban lép a 2024-es esztendőbe, miután sikeresen megállította Ukrajna tavaly nyári ellentámadását, és bebizonyította, hogy erői eredményesen ellen tudnak állni a NATO által kiképzett, felfegyverzett és finanszírozott hadsereg nagyszabású támadásainak.

Ukrajna nyugati támogatói a konfliktus győztes lezárásáig való folytatására szólítottak fel, de egyre több tisztviselő és politikus, valamint az amerikai és az európai közvélemény is kezd ráébredni, hogy Oroszországot katonailag nem lehet legyőzni, és megkérdőjelezik katonai és politikai elitjük stratégiáját, amely további több tízmilliárd dollár értékű fegyverzetet és gazdasági segélyt küld Kijev támogatására.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Szergej Sojgo orosz védelmi miniszter

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük