BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Árgus szemekkel figyelik a románok, mi történik Debrecenben

Romániában kiemelten foglalkoznak azzal, hogy Debrecenben 700 milliárd forintot költ fejlesztésekre a magyar kormány, mert az ipari beruházások után akár 50 ezerrel is nőhet a város lakossága.

Magyarország infrastruktúra-fejlesztésre költ, Debrecen az akkumulátor-gyártás központjává válik – írja az Adevarul. A román lap Lázár János keddi sajtótájékoztatójával foglalkozott kiemelten, amelyen az építési és közlekedési miniszter többek között arról beszélt, hogy Debrecenben 700 milliárd forintot költ el a kormány 2024 és 2026 között különböző fejlesztésekre, és ebben még nincs benne az egyetemre fordítandó körülbelül 250 milliárd forint.

Olyan várost szeretnénk építeni, mint Németországban Hamburg vagy München. Debrecen legyen a legerősebb a régióban, a kelet-kárpát-medence fővárosa és gazdasági központja

– jelentette ki a tárcavezető.

A portál emlékeztetett, a BMW és a CATL is gigagyárat épít a régióban, az iparfejlesztések eredményeképpen pedig akár 50 ezer fővel nőhet Debrecen lakossága, így a magyar kormánynak kiemelt célja, hogy az infrastruktúrát alkalmassá tegye ehhez, és a cégek kiteljesedett környezetben tudják erősíteni az ország gazdasági bővülését.

Mandiner

Kiemelt képen: Lázár János Debrecenben / Fotó: MTI/Vajda János

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Árgus szemekkel figyelik a románok, mi történik Debrecenben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük