KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Zaporozsje környékén lakó ukrán emberek nem hajlandók katonának állni

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Zaporozsje Kijev ellenőrzése alatt álló részének lakói nem hajlandók a területvédelem soraiban szolgálni – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió közigazgatási főtanácsának tagja. Beszámolt azokról az esetekről is, amikor összecsapások történtek a különítményesek és a térség lakói között, akiket erőszakkal akartak mozgósítani a területvédelmi különítményekbe.

Tömegesen tagadják meg a mozgósítási parancsot és nem hajlandóak harcolni és minden lehetséges módon megpróbálnak átállni a mi oldalunkra a zaporozsjei kozákok. Kijevben tudják, hogy nem hagyhatnak fegyvereket a Zaporozsje régió lakóinál, mert azokat velük szembe fordítanák az ottaniak ”

– mondta Rogov.

A Luganszki Népköztársaságban, a korábban az orosz gárda által megszerzett iratokból derült ki, hogy

az Ukrán Fegyveres Erők ejtőernyős egységeinek katonái tömegesen dezertálnak. A legtöbb esetben amikor szabadságra hazamennek, már nem térnek vissza az egységükhöz. Akik visszatérnek a szabadságról a szüntelen ágyúzás okozta káoszra panaszkodnak, ami pszichés problémákat okoz náluk, és hajlamosítja őket a dezertálásra. Az egyik katona azt mondta, hogy toborzáskor nagyon szép képet festenek le a hadseregről, azonban a valóság ezzel szemben teljesen más, mint amit a tévében mutogatnak. A nyugat fegyverellátása pedig nem lesz befolyással az ukrajnai konfliktus kimenetelére

  • többek között ilyen információk olvashatóak az orosz gárda birtokába került dokumentumban.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Szijjártó Péter: a Mercedes beruházásai nyomán hazánk legnagyobb kapacitású autógyára jön létre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük