KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A YouTube törölte Scott Ritter csatornáit a felületről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A YouTube megszüntette Scott Ritter volt amerikai hírszerző fiókját, és törölte az összes videóját a platformon. Ritter szerint a Google tulajdonában lévő közösségi médiaóriás a szolgáltatási feltételek megsértésével vádolta meg a YouTube-csatornáját.

Az X-en (korábbi nevén Twitteren) megjelent írásában Ritter azt állította, hogy a „The Scott Ritter Show” nevű csatornáját, amelyen keresztül „orosz hangokat próbált importálni az amerikai/nyugati közönségnek”, „gyűlöletbeszéd” miatt megbélyegezték, és előzetes figyelmeztetés vagy konkrét jogsértésre utaló bizonyítékok nélkül törölték.

„A ‘The Scott Ritter Show’ egyik epizódjában sem volt gyűlöletbeszéd, hacsak valaki nem tekinti gyűlöletkeltőnek az elhallgatott hangok egyedi tartalmát”

– mondta Ritter, aki a lépést „a YouTube által az orosz hangok elhallgattatására tett intézkedések sorozatának” nevezte.

„[Ez] a ruszofóbia betegségének élő megnyilvánulása, amely Amerikát és az amerikai közösségi média platformokon söpör végig”

– írta bejegyzésében.

Egy külön bejegyzésben Ritter megjegyezte,

hogy csatornája mellett a YouTube törölte a „Kérdezd a felügyelőt” csatornát is, azt állítva, hogy a lépés „a YouTube célzatos erőfeszítése arra, hogy eltávolítsa/csökkentse az én és vendégeim hangját, valamint azokét, akik időt szántak arra, hogy feltegyék a nap égető problémáival kapcsolatos kérdéseket”.

„Akik emögött állnak, azoknak tudniuk kell – nem fognak sikerrel járni” – mondta Ritter, hozzátéve, hogy a YouTube-on túl is létezik egy „hatalmas közösségi média világ”, ugyanakkor figyelmeztette azokat, akik továbbra is a platformon maradnak, hogy egy ponton nekik is alkalmazkodniuk kell majd, különben törlik a csatornájukat.

„Mindkettő: a Kérdezd a felügyelőt és a ‘The Scott Ritter Show’ is a Rumble-ra költözik”

– közölte pénteken az RT-vel Ritter.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Scott Ritter volt ENSZ-főfelügyelő Irakról beszélget az olvasókkal a nukleáris biztonságról szóló Leszerelési verseny című könyvének bemutatóján az oroszországi Novoszibirszkben, a Pobeda Kulturális és Szabadidő Központban. / ©  Sputnik/Andrey Bortko

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: