KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Wagner vezér bejelentette, hogy kivonja erőit Bahmutból és átadja a pozíciókat az orosz hadseregnek

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Wagner-csoport katonai magáncég vezetője, Jevgenyij Prigozsin bejelentette, hogy erői május 10-én kivonulnak a kulcsfontosságú ukrán városból, Artyomovszkból (más néven Bahmut). Arra kérte az orosz hadsereget, hogy vegye át a városban lévő állásaikat, amíg a Wagner harcosai felépülnek.

A Prigozsin sajtószolgálatának Telegramon közzétett videójában, amelyet a védelmi minisztériumhoz, az elnökhöz és a néphez címzett nyílt levél kísért, a Wagner-vezér arra panaszkodott, hogy erői nem kapnak elegendő tüzérségi lőszert, és képtelenek továbbra is tartani a várost.

Elmondta, hogy erőinek május 9-ig teljesen el kellett volna foglalniuk Artyomovszkot, de azt állította, hogy május 1. óta “félkatonai bürokraták” szinte minden tüzérségi lőszertől elvágták csapatait.

“A Wagner CSVK támadó erőforrásai április elején elfogytak, de mi annak ellenére nyomulunk előre, hogy az ellenséges erők ötszörös túlerőben vannak”

– mondta Prigozsin, hozzátéve, hogy a lőszerhiány miatt Wagner veszteségei napról napra exponenciálisan nőnek.

“Mindezek ellenére a Wagner CSVK parancsnokainak tanácsa úgy döntött, hogy 2023. május 10-ig tartják állásaikat és folytatják a támadást Bahmutban, hogy az oroszok szent ünnepét – május 9-ét, a Győzelem napját – az orosz fegyverek ragyogásával ünnepeljük”

– áll a közleményben.

Prigozsin kijelentette, hogy május 10-én harcosai átadják az Artyomovszkban lévő állásaikat az orosz hadseregnek, a Wagner PMC maradványait pedig visszavonják a hátsó táborokba, hogy “nyalogassák sebeiket”.

A CSVK vezetője azzal zárta mondandóját, hogy “nyalogatni fogjuk a sebeinket, és amikor a haza veszélybe kerül, ismét kiállunk a védelmére”. Az orosz nép számíthat ránk”.

Orosz Hírek

 Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin a Wagner alapítója

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: