KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Wagner-csoport vérdíjat tűzött ki az olasz védelmi miniszter fejére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz zsoldoshadsereg, a Wagner-csoport 15 millió dollár vérdíjat tűzött ki Guido Crosetto olasz védelmi miniszter fejére – erről az Il Foglio című újság számolt be szerdán.

A héten a miniszter azzal vádolta meg Wagnert, hogy aktívan támogatja az Afrikából Olaszországba irányuló illegális migrációt. Crosetto szerint ez bosszú, amiért Olaszország támogatja Ukrajnát az Oroszország által kirobbantott háborúban. Jevgenyij Prigozsin, a Wagner vezetője Crosett állítására úgy reagált, hogy nem foglalkozik a migránsokkal, mert “sok saját problémája van”. A minisztert “mudáknak” nevezte, ami a bolond vagy az idióta nem igazán szalonképes megfelelője – számol be a Teraz.sk nyomán a Körkép.sk.

Crosetto azzal vádolta meg a Kreml-barát orosz katonai magáncéget, hogy “hibrid háborút” folytat, és elősegíti a migrációt az afrikai országokból. A Wagner nemcsak ukrajnai szerepvállalásáról ismert, ugyanis olyan országokban is aktív, mint Mali, a Közép-afrikai Köztársaság, Szudán és Szíria. Líbiában Khalifa Haftar tábornagyot támogatja az ország keleti részén – írja a portál.

Kiemelt képen: Giorgia Meloni, Guido Crosetto  / Fotó Roberto Monaldo / LaPresse 2012. 12. 16. Róma

Ez is érdekelheti:  Irán viszontválasszal fenyegette meg Izraelt az ENSZ-ben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük