KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A volt gyarmatok kártérítést követelnek egykori gyarmattartóiktól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Oroszország és az afrikai nemzetek kártérítést követelnek az afrikai államoknak a gyarmatosítás okozta károkért, és követelik a gyarmatosítók által elvitt kulturális kincsek visszaszolgáltatását – áll a második orosz-afrikai csúcstalálkozóról pénteken kiadott nyilatkozatban.

Az Orosz Föderáció és az afrikai államok megállapodtak abban, hogy segítenek az afrikai gyarmatosítás felszámolásában, és azon munkálkodnak, hogy biztosítsák a gyarmatosító politika által az afrikai államoknak okozott gazdasági és humanitárius károk kompenzálását. Megállapodtak az újragyarmatosító politika elleni küzdelemben is, hogy ne áshassák alá az afrikai államok szuverenitását, ne foszthassák ki természeti erőforrásaikat, és ne foszthassák meg őket döntésszabadságuktól.

A szentpétervári orosz-afrikai csúcsról kiadott nyilatkozat szerint Oroszország további 90 millió dollárt szán az afrikai országok adósságterheinek csökkentésére. Moszkva eddig 23 milliárd dollárt írt le az afrikaiak adósságállományából, s ezzel az afrikai államok Oroszországgal szemben fennálló adóssága 90 százalékban rendeződött.

Szentpétervár, 2023. július 29. szombat (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

One thought on “A volt gyarmatok kártérítést követelnek egykori gyarmattartóiktól

  1. Jól teszik hiszen még most is vannak országok aki ezt csinálják !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: