KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A Twitter felhasználók buktatták le az ukrán képviselőnő álhírét egy 8 éves kisfiúról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ukrán törvényhozó egy szomorú külsejű, koszos kisfiúról posztolt fotót, azt állítva, hogy ő egy nyolcéves, Márk nevű kisfiú, aki “épp csak túlélt” egy orosz tüzérségi csapást. A képviselőnő története azonban hazugság, mivel ugyanezt a képet 2013-ban már felhasználták egy könyvborítón, ahogy arra közösségi média felhasználói gyorsan rámutattak.

Az újabb ukrán álhír Leszja Vaszilenkótól, a viszonylag kis létszámú Golosz (Hang) párt ukrán parlamenti képviselőtől származik, aki jogi és emberi jogi kampányokban szerzett tapasztalatokat. A fotót és a “8 éves Márk” állítólagos történetét kedden osztotta meg 330 ezer követőjével angol nyelvű Twitter-oldalán.

A fotó közel sem új, és nem úgy tűnik, hogy bármi köze lenne Ukrajnához. Christina McKenna ír ír írónő “The Misremembered Man” című könyvének 2013-as spanyol nyelvű kiadásának borítóján ugyanez a kép szerepelt – mutattak rá a felhasználók. A cikk írásakor a tweet elérhető a platformon, bár a Twitter hozzáfűzött egy megjegyzést a megkérdőjelezhető valóságtartalmáról.

Az ukrán parlamenti képviselőt, aki saját bevallása szerint a University College Londonban végzett, rendszeresen meghívják vezető nyugati médiumok, például a francia BFM TV vagy a BBC, hogy kommentálja az ukrán ügyeket.

Az ENSZ legutóbbi, kedden kiadott ukrajnai áldozatokról szóló jelentése szerint az ENSZ missziója 429 gyermek halálát regisztrálta az Oroszországgal folytatott ellenségeskedések február végi kezdete óta. Az Oroszországhoz tartozó Donyecki és Luganszki Népköztársaságokban működő megfigyelőszervezet a hónap elején arról számolt be, hogy 154 kiskorút öltek meg az ukrán csapatoknak tulajdonított csapásokban nagyjából ugyanebben az időszakban. Az ENSZ a Donbasszt Ukrajna részének tekinti, és az ott bekövetkezett polgári haláleseteket ukránnak számítja.

Ez is érdekelheti:  Ukrajnában holnaptól gyakorlatilag katonai junta uralkodik

2014-óta, amikor Kijev csapatokat vezényelt a Donbasszba a lázadó köztársaságok ellen az ukrán fővárosban történt fegyveres puccsot követően, és az orosz hadművelet idei kezdete között az ENSZ becslései szerint mintegy 150 gyermeket öltek meg a régióban.

Orosz Hírek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük