KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A többség ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

mottó: Sajnos a társadalmunk  aktív részének csak  egy kis hányada bátorkodik a túlnyomó többséggel elfogadott vélemény ellen gondolkodni…  

Hát most örüljünk vagy sírjunk?  A jelenlegi kormány, mint az összes eddigi, kiválóan ért az agymosáshoz,  a hiszékeny, minden dumának bedőlő, lakosságunk túlnyomó többségének butításához. E többség részére a gondolkodás fárasztó, s sajnálatos módon, sok az értelmiségi is közöttük.

Nekik  eszükbe sem jut legalább megkérdőjelezni a különböző pártok propagandájának a célját. Nem akarják megérteni, hogy a hatalmat bitorlóknál az első, második, harmadik helyen a saját személyes érdekük, hatalmuk megtartása, illetve pártjuk érdeke van, és valahol hátul a nemzetigazdaságunk valódi fellendítése és még hátrább a polgárok mindennapi problémái, érdekei.

Az emberek TÖBBSÉGE el is hiszi, sőt örűl, hogy a külföldi tőke beáramlik hazánkba. Képtelenek felfogni, hogy  a szorgalmunkkal, kiváló tehetségünkkel, magas szakképzettségünkkel magunk helyett a külföldi multik tulajdonosait gazdagítjuk, (pl. ugyan azért a munkáért lényegesen kevesebb fizetést kapunk, mint a külföldi szakik), kiszolgáltatva magunkat kényük kedvére, nem beszélve arról, hogy a külföldi tulaj, ha  a saját érdeke kivánja, bezárhatja az üzemét. Hisz azért jön be hozzánk, mert az olcsó munkaerő, kedvezőbb adóknak köszönhetően gyorsabban és nagyobb mértékben gazdagodik mint otthon. Mi  ezzel véglegesen leépítjük a magyar ipart. Már-már országunkban csak a neve marad magyar, hisz földünk egy része is már külföldiek tulajdonában van. Feltételezem, hogy az általunk mérhetetlenül gazdagodó idegen vállalatok bőkezűen meghálálják  a lobbizókat, és a részükre nagyon kedvező döntést hozó  személyeket. Ahogy mondani szokás, olyan ajánlatokat tesznek, aminek nagyon nehéz ellenállni…

A minimálbérek emeléséről.

Több szakértő elmagyarázta, hogy a kisbérűek anyagi  helyzetén a kormány intézkedései lényegesen nem változtatnak. Az oligarchákkal történt alkudozásokat követően kötött megállapodások inkább a multiknak kedvezőbbek.  Tessék mutatni legalább egy dúsgazdag nagyvállalkozót, aki hajlandó önszántából csökkenteni a jövedelmének akár részecskéjét is. Hisz minden vállalkozásnak az a tulajdonsága, hogy bővülni, növekedni kényszerül, ami mind több befektetést igényel. Különben megállna a fejlődés.

A kormánynak jogában áll ellenőrizni és feltételeket szabni minden tevékenységet végzőnek az országon belül, az ÁLLAM érdekében privatizálni,  államosítani, megszabni a minimál-, és maximál béreket, adókat. E kérdésben is igazságot kellene tenni, és minden történésnek kereteket szabni.

Például  a lengyelek, a szerbek de az oroszok is (a mi kormányunk ellenében) megálljt parancsoltak a bankok uzsora kamatainak, megvédték a deviza alapú adósok kizsákmányolását. Legyőzték a bankok ellenállását,  ellenálltak a fenyegetéseknek.

Mind ezt bizonyítja, hogy  országunkat  de-facto gazdaságilag a bel- és külföldi „pénzes zsákok”, politikailag pedig az EU irányitják saját érdekeik szerint.

Tehát, a kérdés: a gondolkodók között akad-e olyan, aki még kételkedik az államigazgatás gyökeres átreformálásának szükségességében?! És a gondolkodni nem akarók között akadnak-e  olyanok, akik mégis csak elgondolkodnak a felvetett, és még sok más aktuális  megoldást váró problémán.?

v. Kövér György

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

5 thoughts on “A többség ellen

 1. A többségnek valóban fárasztó a gondolkodás, vagy úgy le van terhelve, hogy csak nyavalyogni, panaszkodni tud, aztán befordul a fal felé és másnap kezdődik minden előlről, míg el nem temetik. Vannak viszont, akik gondolkodnak s kihasználják a nem gondolkodókat. Egyre jobban, mert lehet, nincs gát, vagy ha átszakad, betömik.

 2. Ezek szomorú tények, de így van.

  Én is ezt tapasztalom. Olvassák a helyi sajtót, a reklám újságot, hogy mit is kéne venni…

  A munkahelyemen kb. közvetlenül 5-10 emberrel állok munkakapcsolatba (napi szinten) tágabb értelemben 40-50, ahogy a sors hozza. Ha veszem az ötvenet, akkor ebből, kettő-négy lehet az a beszélgető partner, akivel igazán lehet beszélgetni az aktuális társadalmi, problémákról.

  A többi….hát nem mindegy az neked?
  Mit törődsz vele.
  Vagy tudományosan mondja a tudományosat.

  Igen. Ez az ország szellemileg fertőzött.

  Sokan voltunk azok. Én is. A kádár rendszerben mindenki tudta rólam, hogy nem vagyok komcsi barát.

  Amikor az a váltás megtörtént, örültem az rtl-nek, a tv2-nek, talán még a szívtv-nek? Kellett néhány év míg, eljött a kijózanodás.

  Én elmondom önöknek: kétszer szavaztam az szdsz-re. Mert őket láttam igazi váltóknak. Azok lettek. De nem ilyen értelemben gondoltam ezt a váltást.

  A kijózanodás éve 1994 volt.

  Átvertek.

  Mert nem voltak jó politikusok,
  ez az átverés rövidtávú gondolkodásra utal. Lenyúlták az ország vagyonát. Megbuktak. De nem mentek kézenfogva börtönbe.

  Idegenek voltak (ők is ránk vándorlók, csak régebben). Nem az ő vagyonuk volt. Egy része az övék lett.
  A többi pedig az őket követőké. De nem is ez a nagyobbik baj. Inkább az, hogy minden téren elveszítették, eladták az Országunkat.

  Nem is értem a „vásárlókat” miként gondolják, hogy amit megvettek az az övék?

  Nem lesz az övék.

  Mi pedig anyagilag szegényebbek, de gondolkodásilag okosabbak lettünk.

  Konklúzió: nem tudom, hogy a kollegák miként viselkednének egy forró helyzetben.
  Ma nagyobb a félelem, mint volt a kései kádári korban.

  Ez tény, ….a fidesznek nagyon jó kaftános tanáraik voltak. Évezredeken át volt idejük kiművelődniük. Kiművelődtek, meghamisították a történelmet, megírták a talmudjukat, tönkretették az Emberiséget, a Földet.

  És ami a legelvetemültebb, belenéznek a szemembe és látom benne a talmudjukat, állat vagyok.

  1. Kedves Atilla!
   Az őszinteség erény – remélem, hogy egyre több ember jön rá, hogy megvezették és be is ismeri azt.
   H.B.

   Tanulni!

   Az optimisták még mindig angolul tanulnak, a pesszimisták már héberül és cigányul.
   A realisták pedig lőni tanulnak.
   Kitartás!

   1. Hát ez nagyon jó kedves Bertalan, nagyon tetszik a hozzászólása.

    Páromnak is elolvastam…..nagyon-nagyon jó.

    Ma is érdemes volt felkelnem…

 3. Kedves Atilla!
  Örülök, hogy elnyerte a tetszését és, hogy érti a lényegét.
  H.B.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük