KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A The Washington Post cikkírója szerint semlegesíteni kell Orbán Viktort

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Washington Post hasábjain jelent meg egy cikk, amely Európa jövőjének aggasztó kilátásait ecseteli, hangsúlyozva, hogy a demokratikus világ saját magát fogja becsapni – szemlézi a Mandiner Lee Hockstader írását.

Az európai szemleíró szerint Európa ragaszkodik az illúzióhoz, hogy fennmaradhat a második világháború utáni békerend, noha belső támadások érik alapvető értékeit. 

A magyar miniszterelnök személyében azonosítják a legnagyobb fenyegetést, aki a nyugati egységet bontja le Ukrajna ügyében, és Putyin trójai falovának szerepét játssza.

A cikk kritikusan szemléli Orbán Viktor politikáját, amelynek következtében „a magyar demokrácia sérül, és a miniszterelnök Moszkva javára használja a közös szabályokat”. Figyelmeztet arra, hogy amikor Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke, Orbán hat hónapon át „diktálhatja a menetrendet, ami komoly veszélyt jelent az elavult döntéshozatal miatt”.

A szerző felveti, hogy három úton lehetne neutralizálni Orbán befolyását:

megakadályozni, hogy soros elnök legyen, felfüggeszteni szavazati jogát, vagy beavatkozni jogállami kifogásokkal. 

Az utóbbi esetben említi, hogy bár a Bizottság leállította a támogatásokat, Orbán mégis zsarolással fenyeget, és a cikk szerzője arra sürgeti az EU-t, hogy „találjon megfelelő mechanizmusokat az Orbán-féle kihívások kezelésére”. A cikk záró mondata arra szólít fel, hogy „2024 legyen az év, amikor a Nyugat megszabadul a szemére hullott korpától, utalva Orbán Viktor vezetésére és azzal járó káros hatásokra”.

 

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezik Brüsszelben 2023. december 14-én. Jobbról Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke  / Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ez is érdekelheti:  Meghalt Czakó Gábor író

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük