KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A spanyol VOX is csatlakozik Orbánék pártcsaládjához

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke és Andrej Babis volt cseh kormányfő a napokban létrehozták a Patrióták Európáért nevű új, jobboldali pártcsaládot.

Az EP-választás utáni újrarendeződés még nem zárult le teljesen, erre majd a jövő héten kerülhet sor.

Addig is már bejelentette a csatlakozását a portugál jobboldali Chega párt, most pedig a spanyol VOX jelentette be, hogy ők is belépnek a pártcsaládba.

Santiago Abascal pártelnök azt hangsúlyozta: továbbra is azon dolgozik, hogy egy nagy csoportot hozzon létre, ami szembeszáll Brüsszel és a szocialisták nézeteivel. A Vox szerint történelmi alkalom ez európaiak milliói számára.

Ezzel ötre növekedett a pártcsaládban részt vevő pártok száma. Létszámban már kiadnak egy megalakítható csoportot az Európai Parlamentben, de még további két pártra lesz szükség más országokból – a következő napok hozhatnak még új híreket ezzel kapcsolatban.

Mandiner

Kiemelt képen: Santiago Abascal, a Vox elnöke (forrás: X)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük