KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Politico segítségét kérte Prigozsin

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Politico brüsszeli hírportál „segítségét” kérte Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője, hogy amerikai F–35-ös vadászgépekkel szerelhesse fel a magánhadsereget.

A szarkasztikus hangfelvétel a Politico egy vizsgálódásának a keretében született, ugyanis bizonyítékokat találtak arra, hogy az orosz Orsis T–5000-es puska gyártója egy amerikai cégtől szerzett be lőszereket. Ám ahelyett, hogy Prigozsin a hírre reagált volna, a Politico segítséget kérte további amerikai gyártmányú mesterlövészpuskák, géppuskák és gránátvetők beszerzéséhez.

Már hozzájutottunk nagyszámú NATO-lövedékhez, amiket az ukrán hadsereg hagyott hátra, de még más is kellene

– fogalmazott Prigozsin, majd sorolta a különböző fegyvereket.

Van még egy kérésem: az F–35-ösök. Ha lehetséges, Új-Zélandon keresztül vásárolnánk fel az utánpótlást. Lehet, hogy a gépeknek Hawaiin kell majd tankolniuk, de ebben nem látok problémát

– viccelődött a zsoldosvezér. Kijev ugyanis több ízben is arra kérte Washingtont, vadászgépek küldésével is segítse őt a háborúban, feltehetőleg arra utalt Prigozsin, hogy ezeket venné el, ha megkapnák őket az ukránok. A Politico azonban megjegyezte: a Wagner-csoport vezetője kijelentéseit érezhetően viccnek szánta, és azok vidám, ironikus hangnemben hangzottak el.

A zsoldosvezér a felvételen azt a Viktor Boutot, korábbi orosz fegyvercsempészt is megemlíti, akit tavaly decemberben Washington Brittney Griner, profi női kosárlabdázóért cserébe adott át Moszkvának. Akkor sokan arra hívták fel a figyelmet, hogy Bout Oroszországba való visszatérésével folytatja majd fegyverkereskedelmét, segítve az orosz erőket a háborúban.

„Már beszéltem is vele, készen áll a szállítások lebonyolítására”

– folytatta Prigozsin a viccelődést a „kért” tételekről.

Hatalmas köszönet a megkeresésért, az F–35-ösök kapcsán majd privát üzenetben válaszoljon. Barátom, ha ez összejön, akkor a saját Orsis (puskám) küldöm neked ajándékba

– fogalmazott búcsúzóul Prigozsin.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldos csoport vezetője (Forrás: NEXTA/Twitter)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: