KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Pentagon közzétett egy videót, ami állítólag a drón incidenst mutatja (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Pentagon közzétett egy videót egy amerikai drónt érintő incidensről a Fekete-tenger felett. A drónfelvétel, amelyen állítólag egy orosz Szu-27-es látható, egy katonai témájú honlapon jelent meg – számol be a RIA Novosztyi.

A védelmi minisztérium szerint az incidens tegnapelőtt reggel történt a Krím közelében. Egy amerikai drón kikapcsolt jeladókkal repült Oroszország felé, megsértve a különleges katonai műveletre létrehozott ideiglenes légtérhasználati terület határait. Miután a drónt észlelték, az orosz légvédelmi erők ügyeletes vadászgépei a levegőbe emelkedtek.

Az USA egy drón lelövésével vádolja az oroszokat

A drón irányíthatatlan repülésbe kezdett, magasságot vesztett, és a hirtelen manőverezés miatt a vízbe zuhant. Az orosz vadászgépek nem léptek kapcsolatba az MQ-9-essel, nem használták a fedélzeti fegyvereket, és biztonságosan visszatértek a hazai repülőtérre – hangsúlyozta a hadsereg.

Az amerikai hatóságok állítása szerint a drón azután zuhant le, hogy a hajótest hátsó részén található légcsavarja nekiment egy orosz vadászrepülőgépnek.

Az oroszok cáfolják, hogy miattuk zuhant volna le az amerikai drón

Szergej Lavrov külügyminiszter szerint Washington nem vette figyelembe, hogy az ukrajnai különleges művelet megkezdése után korlátozták a repüléseket a Fekete-tenger partvidékén. Rámutatott, hogy az Egyesült Államok ilyen lépései provokációnak hatnak, amelynek célja a feszültség fokozása. A miniszter szerint az USA folyamatosan azt hangoztatja, hogy felelős hatalom, amely a stratégiai stabilitásban érdekelt. Ennek ellenére – ahogy a diplomata rámutatott – nyilatkozataik ellentmondanak a tetteiknek.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: