KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

A változatosság kedvéért Magyarország nem blokkolt, hanem tartózkodott attól, hogy megtorpedózza az Ukrajna uniós csatlakozási folyamata során szükségessé vált közbenső döntéseket – olvasható a Süddeutsche Zeitung nyomtatásban megjelent véleménycikkében.

A német lap kiemelte, hogy így kedden hivatalosan is megkezdődtek Ukrajnával a csatlakozási tárgyalások.

Minden érintett számára azonban világosnak kell lennie, hogy Ukrajna és Moldova gazdasági gyengeségük és politikai hiányosságaik miatt belátható időn belül nem lesz EU-tag. A luxembourgi kormányközi konferenciák egy szorosan összehangolt uniós koreográfiába illeszkednek, amelynek viszont köze van Orbán Viktorhoz – írja a lap.

Magyarország július 1-jén veszi át hat hónapra az EU Tanácsának elnökségét. A 27 kormány napirendjén szereplő témákról részben Budapesten döntenek majd. A szerző szerint annak érdekében, hogy Orbán Viktor, aki hibásnak tartja a Kijevvel folytatott csatlakozási tárgyalásokat, minél kevesebb lehetőséget kapjon a „zavaró manőverekre”, az Ukrajnával és Moldovával való találkozókat június 25-ére tűzték ki.

MandinerKiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük