KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A német hírszerzés „aggódik” az ukrán veszteségek miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A német Szövetségi Hírszerző Ügynökség (BND) az orosz ukrán konfliktusban tapasztalható jelentős ukrán veszteségekre figyelmeztetett – írta pénteken a Der Spiegel című hetilap.

Az orosz és az ukrán csapatok jelenleg a donbászi terület stratégiai fontosságú Artyomovszk város (Ukrajna Bahmut néven) folytatnak jelentős összecsapásokat, azonban az ottani helyzet nem tűnik túl fényesnek Kijev számára – írja a lap a BND tisztségviselői és a BND tisztviselői közötti „titkos” megbeszélésekre hivatkozva.

„Az ukrán hadsereg jelenleg három számjegyűnyi katonát veszít naponta” az orosz erőkkel vívott harcban – írta a Der Spiegel a hírszerzési tisztviselők által a hét elején tartott zárt megbeszélésen ismertetett adatokra hivatkozva.

A hét elején a The Times arról számolt be, hogy Kijev gyengén felszerelt, csekély harci tapasztalattal rendelkező csapatokat küldött Artyomovszk védelmére.

Ha az orosz erőknek sikerül elfoglalniuk a várost, az „súlyos következményekkel” járna Kijevre nézve – figyelmeztetett a BND, hozzátéve, hogy az Artyomovszk feletti ellenőrzés potenciálisan megkönnyítené az orosz előrenyomulást az ukrán területekre.

Artyomovszk városa a 2014-es kijevi puccs óta az ukrán hadsereg fellegvárává vált. Egy 70 kilométer hosszú védelmi vonal része, amelyet az ukrán erők hoztak létre. Oroszország a Donyecki Népköztársaság részének tekinti a várost, amely októberben népszavazás után csatlakozott Oroszországhoz. Kijev nem fogadta el a népszavazás eredményét, azt törvénytelennek tartva.

A város továbbra is az ukrán erők fő logisztikai központja a régióban, és az elmúlt hónapokban mindkét fél konfliktusának középpontjába került. Az orosz csapatok az elmúlt hetekben számos győzelmet arattak a térségben, és számos más település mellett bevették Szoledar városát és a stratégiai fontosságú Klescheevka falut is, miközben Artyomovszkot a körülzárás fenyegeti az orosz egységek részéről.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Ez is érdekelheti:  Moszkvában megvizsgálják a Dnyeszter menti Moldáv Köztársaság védelmi kérelmét

Kiemelt kép: © Global Look Press / Szergej Chuzavkov 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük