KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NAÜ delegációjának útvonalát lőhetik az ukránok

A kijevi erők a delegáció leendő szálláshelyét is lőtték

a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) missziójának lehetséges útvonalát lövik az ukrán erők, amely ezen a héten tesz látogatást és vizsgálatot folytat a Zaporozsjei Atomerőműben – állították kedden a helyi hatóságok. Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei régió tanácsának tagja a RIA Novosztyinak számolt be arról, hogy „az ukrán nacionalisták olyan helyeket céloznak meg, amelyeket felkereshet a NAÜ energodari missziója.” Hozzátette, hogy „ [Vlagyimir] Zelenszkij ukrán elnök rezsimje katonai műveletet is indított az ország déli részén ”, ami aggályokat vet fel a NAÜ-misszió biztonságával kapcsolatban. Rogov azt is elmondta, hogy a kijevi erők nehéztözérséggel lőtték az atomerőmű üdülőházát, amely szállást biztosítana a NAÜ-küldöttségnek. Rafael Grossi, a NAÜ főnöke hétfőn bejelentette, hogy ezen a héten szakértői csoport látogat az atomerőműbe, hogy felmérje az erőműben keletkezett károkat, és ellenőrizze a biztonsági és védelmi rendszereket. A Zaporozsjei Atomerőmű március óta orosz ellenőrzés alatt áll.

 

Kiemelt kép a zaporozsjei atomerőművet mutatja, amely Energodar orosz irányítású területén található, Nikopolból nézve 2022. április 27-én. © Ed JONES / AFP


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Bayer: Mi a rossebért támadt volna meg Moszkva egy kijevi gyerekkórházat?

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük