KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NATO megpróbál bekeményíteni – Moszkvai kiállítás NATO-fegyverekből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO nukleáris fegyverek hordozására képes F-16 repülőgépeket, és Patriot légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának, hogy megpróbáljon felülkerekedni az oroszokon – vált ismertté kedden a Magyar Békekör tudósítójának jelentése szerint.

Eddig az Egyesült Államok nem engedélyezte F-16 gépek bevetését Ukrajna oldalán. Most viszont Charles Brown tábornok, az amerikai fegyveres erők egyesített parancsnokságának főnöke bejelentette, hogy a NATO F-16 repülőgépeket bocsájt Ukrajna rendelkezésére teljes hadfelszereléssel, és ukrán pilótákat képez ki a használatukra. Egyidejűleg Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közölte, hogy a NATO Patriot rakétákat ad Zelenszkij seregének. (Eddig ezt a fegyvert is megtagadták tőle.)

Biden amerikai elnök egy hete tudatta, hogy országa nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszereket (ATACMS) szállított Ukrajnába.

Mint orosz részről tudatták, az F-16-sok bevetése esetén az orosz fegyveres erők célponttá nyilvánítanák azoknak a NATO-államoknak a légitámaszpontjait, amelyekről a gépek felszállnak. Az esetleges válaszlépést azzal indokolták, hogy az F-16-sokon atomfegyvert is elhelyezhetnek, amit indításukkor nem lehet tudni. A megelőzés tehát törvényes védelem.

Moszkvában május 1-én kiállítás nyílt az Ukrajnában zsákmányolt NATO-fegyverekből.

A Poklonnaja-hegy Győzelmi Múzeumában 32 páncélozott harci járművet, és megannyi drónt, tűzfegyvert, felszerelést, lőszert, térképet, dokumentumokat mutatnak be a közönségnek. Látni német Leopard-2 tankot, amerikai Abrams harckocsit, amerikai Bradely, M113 és MaxxPro, török BMC Kirpi, brit Mastiff, svéd CV90 harcjárművet.

Mint Andrej Ljubcsikov, az orosz fegyveres erők központi múzeumának vezető kutatója elmondta, valamennyi kiállított fegyvert és felszerelést orosz katonák fogták el az ukrajnai különleges hadműveletben.

 

Washington, Moszkva, 2024. május 1. szerda (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Kiállítás Moszkvában az orosz fegyveres erők által „begyűjtött” NATO fegyverekből

Ez is érdekelheti:  Fico sorsával zsarolta a grúz miniszterelnököt az EU Bizottságának megbízottja

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A NATO megpróbál bekeményíteni – Moszkvai kiállítás NATO-fegyverekből

  1. Hm.
    Ha elfognak NATO országbeli „zsoldosokat”, azokat meg fel kéne masíroztatni a Vörös téren mint ahogy anno a németeket.
    Még akkor is ha nincsenek annyian mint akkor voltak a németek.
    Jót tenne a Nyugat közvélemény lelkének.😏

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük