KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A napelemek megadóztatásához: Ne lopjuk a napot!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

justitiaMagyar Justitia Bizottság

Mielőtt még  elfogadott törvény  születne a  napelemek  megadóztatásáról,  szíves figyelmükbe ajánlom, hogy ezt a fontos kérdést  komplex összetevőiben szíveskedjenek vizsgálat tárgyává tenni.

Bolygónk éltető elemét biztosító napsugárzást ugyanis nem csupán a napelemek hasznosítják, hanem a növények, a vizek, a föld,  a levegő, az emberek és az állatvilág  egyedei is.

Tekintélyes  összegre lehetne szert tenni, ha a napsugárzást  közvetlen vagy közvetett módon  felhasználó emberekre is kivetnék az adót,  mért vagy becsült adatok alapján. A napozáskor (például strandokon mért sugárzási intenzitás/ időegység), vagy nyílt vízi fürdőzéskor  (napsugárzás/víz-hőfok/időegység alapján), valamint növényi eredetű  élelmiszer vagy fűtőanyag (fa, kóró, lignit, szén, olaj, gáz) létrejöttét segítő napsugárzás  mennyiségének a figyelembe vételével.

Vagyis: kapzsi módon és az adóügyi hatóságot  csalárd módon megkerülve,  „NE LOPJUK A NAPOT”!

Befejezésként pedig javasoljuk annak a vizsgálatát végrehajtani, hogy az, aki felvetette a napelemek megadóztatásának  kérdését, nem kapott e nyáron napszúrást? Mégpedig időben és intenzitásban olyan mennyiségben, hogy (talán) maradandó agysérülést szenvedett?!  Esetleg felforrt az agya?!  És ez nem vicc!  Hiszen másoknál is előfordult már napszúrás,  de a szakirodalom szerint  azok nem voltak ennyire súlyosak. A napszúrás fejfájással, lázzal, szédüléssel,  hidegleléssel, hányingerrel, rosszulléttel jár, de  „napelemi adóemelési” szimptóma eddig még nem mutatkozott  a hőgutát kapottaknál.

A mostanság érintett felgyógyulását követően figyelmeztetni kellene, hogy  csak kalapban napozzon, a kalapja alá pedig tegyen kb. 10 deka  teavajat, amely az olvadásával jelzi számára, hogy mikor  távozzon egy árnyékos helyre. De az sem ártana, ha olyan helyre távozna, ahol a közügyekkel nem foglalkoznak…                     

 

 Tisztelettel:

 (Prof. Dr. Bokor Imre)

MJB elnök

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:   

Ha napelemet teszel a házadra, akkor adót vet ki rád a kormány!!! – Orbánék megadóztatják a napelemet!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

5 thoughts on “A napelemek megadóztatásához: Ne lopjuk a napot!

 1. Nem akarok tippet adni a hőgutát kapott embereknek, de rövidesen eljön a kéményadó, vagy füstadó, vagy mind a kettő. Mert differenciáltan lehetne pénzt lejmolni külön a füstölgő kémények után magasabb tarifával és külön a gázos kémények után mérsékeltebb tarifával.
  Van még néhány hasonló javaslatom, de nem szeretném ha meglincselnének a zemberek.

  1. „rövidesen eljön a kéményadó, vagy füstadó, vagy mind a kettő.”

   És meg is fogják magyarázni, hogy a kéményadó szükséges és jó, hisz a kémények környezetszennyezőek, valamint a tetőcserép-adó is szükséges, hiszen az is veszélyes, ha valakinek a fejére esik, stb… És a maradék bunkó híveik ennek is örülni fognak, és dicsérik a vezérüket, aki ezzel is óvni, megvédeni akarja az embereket minden bajtól. Aki pedig bírálni meri majd e remek nemzetvédő intézkedéseket, az aljas CIA-ügynök és lázító MOSZAD-kém lesz, most már szokás szerint.

 2. Célszerű lenne gazdasági és környezetvédelmi ügyekben a gazdaságosság és a környezet védelme szakterületén megmaradni. A mosott agy produktumait kéretik meghagyni meg a cionisták honlapjaira, itt nem szükséges megtévedt propagandát folytatni.
  Jelen árkondíciók mellett a napelemes energiatermelés nagyon nagy veszteséget termelő beruházás. Tetszenek érteni a tényt? Egy (1,0) kWh önköltsége 140,- forint. A nagyon rossz, nagyon drága Paks 12,- forintért szolgáltatja ugyanezt a lakásban. A napelem megtérülési ideje több, mint 40 év. De az élettartama 25-30 év. Tehát, míg 30% befektetés sem térült meg, amikorra tönkremegy a napelem, és lehet megvenni az újat. Persze, beruházási hitelből. Svájci frank-alapú hitelkonstrukcióban.
  Szóval, nagyon jó dolog a napelem, csak az a kérdés, hogy kinek. Megsúgom a választ: Nem a gójnak.
  A hulladék napelem anyaga pedig veszélyes hulladék. Azért, mert hulladék, amelynek anyaga veszélyes. Ha pedig veszélyes, akkor környezetterhelési díjat kell rá kivetni. Éppen úgy, mint minden másra.
  Amúgy, további jó hőbörgést!
  Varga László

  1. Ti fideszesek egy külön állatfaj vagytok, az biztos!

   Alig pár hónapja történt, hogy maga Áder János tette le egy napelemgyár alapkövét Csornán a következő indokkal:
   „Szólt arról is (Áder), hogy a megújuló energiaforrásoknak, így a napenergiának is kiemelkedő szerepe van azon károk enyhítésében, amelyeket az ember tevékenysége okozott a Földön. „Ezt a versenyt gyermekeink, unokáink érdekében meg kell nyernünk, ez a beruházás ebben segít minket” – mondta az államfő.”
   http://www.fidesz.hu/hirek/2014-09-20/letettek-a-csornai-napelemgyar-alapkovet/

   Azt hiszem, felesleges lenne a cikkre reagáló orbánhívő hozsannákat idéznem, különféle kormánypárti blogokon. ” A mi kedves vezetőnk környezetkínélő napgyárat épít nekünk, ezzel óvja, védi a magyarok egészségét, blablabla…”

   Eltelik alig két hónap, és kiderül, hogy kell a pénz, ezért megadóztatják a napelemeket is, többek közt. Az indok pedig az, hogy a napelem környezetszennyező!!! Alig pár hete még az ellenkezőjét rikácsolták fennhangon.
   De a mi a legcsodálatosabb: A híveik nem ám felteszik a kérdést, hogy akkor most hogy is van ez, hanem ők is fordulnak 180 fokot és a pártdirektívának megfelelően immár az ellenkezőjét rikácsolják ők is, mint a papagájok.
   Valahol irigylésre méltó az a primitívség, szellemi igénytelenség, ami sugárzik belőletek, kedves felebarátom. Könnyű lehet így élni, papucsállatka aggyal, és várni, hogy ezen a héten most mi lesz a véleményetek, mit hoz ki a pártközlöny. Elképesztő!

 3. Ezek nem a napot lopják,hanem a magyar adófizetők pénzét.
  H.B.

  „…vannak megtorlott bűnök és vannak megtorlatlanok és vannak büntethető ártatlanok és vannak büntethetetlen bűnözők ”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük