A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lovas István: Elhallgatott hírek és vélemények

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

(Azon 77 áldozat emlékére, akiket egy norvég tömeggyilkos mészárolt le 2011. július 22-én Oslo térségében és akikért elfelejtettek nemzetközi tömegfelvonulást rendezni. Talán azért, mert az áldozatok között nem volt etnikailag politikailag korrekt tetem.)

1.

Jimmy Carter volt amerikai elnök kijelentette (Jon Stewart Daily Show című tévéműsorában), hogy a múlt heti párizsi halálos végű támadásokhoz vezető okok egyike Palesztina izraeli megszállása.

2.

Miért örülnek a fegyvergyártók az USA-EU transzatlanti szabadkereskedelmi megállapodásnak? címmel az Euobserver.com nevű uniós portál azt írja, hogy a zárt ajtók mögött tartott tanácskozásokon az is téma, hogy a világ legnagyobb fegyvergyártói részt vállaljanak-e az unió egészségügyi rendszerében. Úgy néz ki, hogy fognak. A cégek között lenne a Lockheed Martin. Ez a multinacionális óriásvállalat kínzókat is küldött az USA Guantánamo öbölben lévő kínzókamrájába, valamint vadászgépekkel látta el Izraelt, és repeszbombákat szállított az Afganisztánban lévő amerikai haderőknek.

3.

Szubjektív értékelés: a párizsi merényletek nyomán az általam olvasott véleménycikkek közül a legjobbnak Scott Longét találtam, amely január 11-én jelent meg. (Gondolom, a balliberális kollégák is egyetértenek abban, hogy egy cikk akkor jó, ha az nem húzható arra a kaptafára, amelyet már napok óta magunk előtt látunk kötelező, és egyetlenként.)

Scott Long a Harvard Egyetem jogi fakultásán kutató. A nemekkel kapcsolatos jogok kutatója. Igen sok országban végzett kutatásokat, így nálunk is. Longnak teljesen elege van mindabból, amit a merénylet kapcsán és az után írtak és írnak. Ugyanis e cikkek óriási többsége bólogató főhajtás mítoszok előtt. Ráadásul tele hamisításokkal.

Szinte mindenki idézi Voltaire-nek azt a mondását, hogy „Noha nem értek egyet azzal, amit mondasz, de az életem árán is megvédem”. A baj az, írja, hogy az idézetet nem Voltaire mondta, hanem csak neki tulajdonítják. Az Voltaire-nek egy életrajzírójától származik. De ma a voltaire-i védelem csupán annak jár, aki egyetért a kötelező mantrával.

Scott Long Ezután hosszabban idéz azokból a passzusokból, amelyeket a francia filozófustól nem idéznek. Ezek mind antiszemiták. Például (írta Voltaire): „Azt állítod, hogy anyáitoknak nem volt afférja bakkecskékkel vagy apáitoknak anyakecskével, de könyörgöm, miért vagytok e Földön az egyetlenek, akiknek vallási törvényei az ilyen közösülést tiltják?” Long ezután a francia filozófus egyéb, a téren leírt mondatait vonultatja fel, levonva a következtetést: „Voltaire antiszemitizmusa átfogó jellegű”.

Scott január 11-i cikkének címe: Why I am not Charlie. Igen sok helyen átvették. Cikkének egyik hozzászolója emlékeztet arra a kevéssé ismert tényre, hogy a Charlie Hebdo egyik karikaturistáját, Maurice Sinet-t egy állítólagosan antiszemita cikke és karikatúrája miatt 2008-ban eltávolították a szerkesztőségből (amelyben, mint világszerte közismert, a gúnynak nincs határa). A törvénytelen eltávolítás miatt egy párizsi bíróság 40 000 euró kártérítést ítélt meg a Charlie Hebdo ellen.

Forrás: FB Lovas István

6 thoughts on “Lovas István: Elhallgatott hírek és vélemények

  1. Igazán nem tartom megfelelönek, hogy mindig hivatkoznak erre vagy arra akkor mikor az akkori idök már oly messze vannak és nem lehet párhuzamot vonni evvel az idövel. De ez az idö is egy idö után eltünik mint minden volt birodalom a nagy szabadosságával együtt.

  2. A nagy fegyvergyártók nyilván az EU egészségügyi rendszerében is óriási és hatékony feladatokat érnének el. Kb. olyat, mint a nagy „humanista”, akinek a taposóaknák gyártásából is csurrant-csöppent… Hogy hányan haltak bele, nyomorodtak meg, megbízható számok nincsenek, oly sokan vannak, lesznek.

  3. „Azt állítod, hogy anyáitoknak nem volt afférja bakkecskékkel vagy apáitoknak anyakecskével, de könyörgöm, miért vagytok e Földön az egyetlenek, akiknek vallási törvényei az ilyen közösülést tiltják?”

    Haha, ezen jót röhögtem! Logikus érvelés, az biztos! Köszi, István!

  4. Lovas úr megdöbbenve olvastam az indexen, hogy legitimálni készül olyan patkányokat akiket fel kellene akasztani!
    Alakulóban egy baloldali, szabadelvű és egy konzervatív kerekasztal című cikkben azt írják, hogy ferge zsuzsa szociológus, horváth andrás egykori NAV alkalmazott, iványi gábor metodista lelkész és ön „kibeszélő” műsorban akar részt venni! Ha ezt megteszi akkor ezeket a görényeket tisztességes emberként ismeri el holott mindegyik a Magyar nép ellensége! Különösen igaz ez a ferge boszorkány és iványi komisszárokra! Ezzel a lépésével rengeteget árt a tisztességes Magyaroknak!

    1. dodi17! Nem Lovas Istvánról, hanem Lovas Zoltánról (szintén újságíróról van szó)!!!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: